Mi az igazság a magolajokkal kapcsolatban?
Utánajártunk, hogy mi az igazság a magolajokkal kapcsolatban, és eláruljuk, hogy tényleg lehetnek-e károsak.
Szász NóriUtánajártunk, hogy mi az igazság a magolajokkal kapcsolatban, és eláruljuk, hogy tényleg lehetnek-e károsak.
Szász NóriA finomított olajok rengeteg étel alapját képezik, azonban nem túl egészségesek, és diétásnak sem mondhatók. Most mutatjuk, milyen más zsiradékokra tudjuk lecserélni őket.
Kremmer MagdiA boltokban több ezer forintért árulják az olajspray-t, úgyhogy érdemes inkább otthon elkészítened. Legújabb Napi Tippünkben meg is mutatjuk, hogy miként!
NosaltyA szakértő azt is elárulta, hogy mikortól várható a jelentős áremelkedés.
NosaltyTavaly év végén is elindítottuk Ünnepi Receptversenyünket, melyben étolaj felhasználásával készített fogásaitokat indíthattátok a nagyszerű nyereményekért. Megvannak nyerteseink, görgessetek a cikk végére!
NosaltyOktóber 1-jén lejár a februárban bevezetett árstop, mely után komoly áremelkedésre kell számítani az érintett termékeknél.
NosaltyAz olaj drágulása nehéz helyzetbe hozta a legtöbb háztartást, hiszen nemcsak maga a zsiradék, hanem sok más termék ára is emelkedett. A problémára ugyan jelentkezik egy megoldás, de nem biztos, hogy érdemes élnünk vele.
NosaltyA zsiradék adja szinte minden étel alapját, ezért abszolút nem mindegy, hogyan válogatjuk meg, amikor főzni akarunk vele. Lássuk most, milyen előnyei és hátrányai vannak az olajnak és a vajnak.
Lakos BenedekAz olaj egyre drágább, ezért lehet, hogy hamarosan nem árt majd más alternatívákat keresni a jól megszokott napraforgóra. Ehhez pedig szükséges lesz majd néhány új fajtát is megismerni.
Lakos BenedekA sütőolaj sok fejtörést okoz a konyhában, legalábbis azután, hogy már használtuk. Ilyenkor jön a nagy kérdés: kiönteni, vagy nem kiönteni? A lenti cikk pedig hozza a választ.
Lakos BenedekNagy a húsvéti pörgés? Könnyed és egyszerű desszertet szeretnétek? Álljon itt ez a puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel, aminek garantáltan akkora sikere lesz, hogy állandó lesz a repertoárotokban.(x)
HirdetésAz étolaj olyannyira alapvető élelmiszer a konyhában, hogy általában meg is feledkezünk arról, milyen sokféle más zsiradékkal tudunk még sütni és főzni. Ha szeretnénk kicsit változatosabban étkezni, érdemes az olajokat is variálni, attól függően, hogy épp milyen típusú ételt készítünk.
Szekeres DóraA magyar Lidl üzletek után a Tesco is új szabályokat vezet be, a vásárlók ugyanis csak korlátozott mennyiségben vásárolhatnak az élelmiszerárstop kapcsán érintett termékekből.
NosaltyCsaknem 17 százalékkal drágultak az élelmiszerek a tavalyi árakhoz képest. A legmagasabb mértékben a margarin ára nőtt, ugyanakkor számos más alapanyag van, amiért mélyebbre kell nyúlni a zsebünkbe.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...