Számtalan előnnyel jár, ha kézzel eszünk
Az ősi indiai holisztikára épülő orvosi rendszer, az ájurvéda már régóta tudja, hogy kézzel enni kifejezetten egészséges – de mára már a tudomány is alátámasztja ezt!
Szabó AnnaAz ősi indiai holisztikára épülő orvosi rendszer, az ájurvéda már régóta tudja, hogy kézzel enni kifejezetten egészséges – de mára már a tudomány is alátámasztja ezt!
Szabó AnnaA nyers étrendet többféleképpen is lehet értelmezni: állhat csak nyers élelmiszerekből vagy túlnyomórész ezekből, lehet vegán, növényi alapú vagy olyan, amiben szerepelnek feldolgozatlan tejtermékek, esetleg olyan, amiben nyers vagy szárított hal és hús is megjelenik.
Szabó AnnaMíg a magyar konyhát – a maga vitathatatlanul ízletes fogásaival – nem sorolhatjuk éppen az egészséges kategóriába, addig a világ számos országában követnek olyan étkezési szokásokat, amelyek kifejezetten jót tesznek a szervezetnek. Mindezt egyszerűen azért, mert így szokták meg!
Szabó AnnaA mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.
NosaltyMár megint nem volt időd reggelizni, ezért útközben gyorsan bekaptál pár falatot? Sokan vannak így ezzel, azonban sétálva enni egyáltalán nem egészséges.
NosaltyEgy felmérésből kiderült, milyen ételeket eszünk szívesen mi, magyarok a nap végén.
NosaltyElvis Presley a 20. század egyik legikonikusabb énekese volt, három Grammy-díjat, 31 filmszerepet, számtalan teltházas koncertet, sőt, még egy elnöki jachtot is magáénak tudhatott. Meglepő, de a király furcsa étrendje majdnem olyan híres volt, mint a zenéje.
NosaltyEgykori szakácsa árulta el a titkot, aki 15 éven át főzött és sütött II. Erzsébet királynőnek és családjának.
Liptai LillaAz énekes feleségének, Hailey Biebernek fantasztikus az alakja. Nézzük, milyen szabályokat tart be mindezért!
Liptai LillaAz előző héten volt a húsmentes világnap, amelynek alkalmából már másodszor tartottunk húsmentes hetet. Húsbavágó kampányunk keretében megkérdeztünk titeket, az olvasókat, hogy mit gondoltok a húsmentességről. A válaszok minket is megleptek.
NosaltyKülönböző kultúrákban eltérőek a vendéglátási szokások, azonban most egy mindenki számára hajmeresztő információ kezdett terjedni az interneten: a svédek állítólag nem adnak enni azoknak a gyerekeknek, akik vendégségben vannak náluk.
Szász NóriAmit huszonévesen elbír az ember emésztése, azt harminc fölött már lassan kevésbé tolerálja. Ezeket a szokásokat érdemes végre elhagyni, ha betöltötted a harmadik X-et.
Stuth-Nagy NikiFőz a színész, süt a zenész, miért ne ismerhetné a konyha világát a politikai közvéleményt feladatszerűen alakító személy? Egy kis politikuspiknik következik.
Pákozdi NóraA veganizmus mindenképpen jelen van a világban, talán nekünk is van olyan ismerősünk, aki ezt az étrendet követi. Persze nem kell mindenkinek teljesen elköteleznie magát az életmód mellett, de jó, ha egy-két apró dolgon változtatunk a bolygó érdekében. Vagy lehet, hogy tudtunkon kívül már változtattunk is?
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...