8 nyalánkság, amibe könnyű habos krém és piros eper kerül
Lassan egyre több helyen találkozunk friss, pirosló, édes eperrel. Készítsünk habos finomságokat!
NosaltyLassan egyre több helyen találkozunk friss, pirosló, édes eperrel. Készítsünk habos finomságokat!
NosaltyA most következő epres pite az egyik kedvenc süteménykategóriámba tartozik: a látványos, fantasztikus ízű, mégis pofonegyszerű édességek közé. Kakaós omlós tészta, lágy tejszínes krém és friss, aromás eperöntet: ezekből – és nagyon kevés lépésből – áll össze a recept.
Lakos BenedekUgyan idén sem lett olcsóbb, de nem tudunk lemondani az epres süteményekről. Épp ezért mutatunk olyan édes sütiket, amelyekbe pár szem is elegendő lesz.
NosaltyMai menüajánlatunkban csak úgy tobzódnak a tavaszi ízek. Medvehagyma-krémlevest kínálunk zöldjével, klasszikus túrós csuszát és egy kis édes: eper, brownieval.
NosaltyAz eperszezon szépen lecsengett, és bár idén sem volt túl kedvező kedvenc piros gyümölcsünk ára, talán az utolsó szemekért nem kell egy vagyont fizetnünk. Készülhetnek az idei szezonzáró sütik a frissből!
NosaltyJó sokat vártunk rá, de most már megtalálható a boltokban, piacokon, termelőknél a magyar földieper is, amelyből lehet és kell is venni nagyobb mennyiségeket, hogy aztán süteményekbe, édességekbe és természetesen lekvárba főzve élvezhessük a mindennél finomabb, édes, nyári eperízt.
Szekeres DóraA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...