Kiderült, hogy miért olyan drága itthon a földi eper
Természetesen több tényező is befolyásolja azt, hogy az egekbe szökött a földi eper ára.
NosaltyTermészetesen több tényező is befolyásolja azt, hogy az egekbe szökött a földi eper ára.
NosaltyAz eper most mindenhol ott van: a boltokban, a piacok standjain, a receptjeinkben. Ez utóbbiakra fókuszálva nézzük meg, milyen ízekkel egészíthetjük ki a nyárízű gyümölcsöt.
Lakos BenedekBizony, az eper nemcsak a különböző süteményekben mutat jól, hanem a salátákban is, melynek így igazán extrém ízt biztosít.
NosaltyÚj cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most arról faggattunk benneteket, hogy mire használjátok a legédesebb szezonális kedvencet, az epret. Fogadjátok szeretettel két Nosalty-hobbiszakács receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.
NosaltyHa van az eperszezonban olyan desszert, ami nem csak mutatós, krémes, finom és még egyszerű is, a következő édes lepény garantáltan kedvenced lesz a következő hónapokban, hiszen nem csak eperrel, de számos másfajta gyümölccsel is elkészíthető.
Hering AndrásMindannyiunk legnagyobb örömére mindjárt itt az eperszezon, ezért utánanéztünk, hogyan is kell szakszerűen megmosni az epret!
Szász NóriA bogyós gyümölcsök hosszú szezonja az eperrel indul, és májusban már megjelennek a korai fajtái a piacokon, úgyhogy most profikat kérdeztünk arról, mit készítenek az első eprekből, milyen fogások azok, amiket a legjobban vártak.
Nábelek ZsófiAz eperszezon szépen lecsengett, és bár idén sem volt túl kedvező kedvenc piros gyümölcsünk ára, talán az utolsó szemekért nem kell egy vagyont fizetnünk. Készülhetnek az idei szezonzáró sütik a frissből!
NosaltyGurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó ezúttal egy könnyed, fitt epres pohárkrémmel örvendeztet meg minket. Szezonális gyümölccsel, gyorsan elkészíthető, mégis parádésan finom ízvilágú desszertet alkothattok, járjatok utána!
NosaltyTavaly júniusban már javában az eperszezon közepén jártunk, idén viszont még akár júliusra is maradhat a magyar szamócából. Ennek értelmében a Szedd magad! akciók is később indulnak, de szerencsére lesz alkalmunk arra, hogy mi magunk menjünk el a szebbnél szebb eperföldekre.
NosaltyItt van végre az eperszezon, de vajon ehetjük-e, ha fogyni szeretnénk? Erre a kérdésre is választ kapsz, ha tovább olvasol.
Bodon Judit dietetikusA levesünk zöldséggel és vajbabbal, tejföllel krémesítve érkezik, a főétel csupa tavasz, csupa medvehagyma, a süti pedig a zebrák kedvenc csokis kuglófja.
NosaltyAz utóbbi hetekben észrevehetted, hogy a karfiol ára magasabb a megszokottnál, és ez nem véletlen.
NosaltyVégleg bezár Magyarország egyik legjobb étterme, hiába kapott 2022-ben Michelin-ajánlást. A családias hangulat és a kiváló sváb fogások miatt sokak kedvence volt a móri Öreg Prés Étterem.
NosaltyNem kérdés, hogy a zabpehely nagyon egészséges, de csak akkor, ha megfelelő alapanyagokkal kombináljuk.
Imádjuk a brassóit szaftos sertéshússal, rengeteg fokhagymával és pont megfelelően sült, ropogósan puha sült burgonyakockákkal. Lássuk azt a 3 lépést, amit ne hagyj ki, ha éppen krumplit készítesz a brassóidhoz!
Vagyunk egy páran, akik el sem tudják képzelni a napindítást egy csésze, de inkább egy bögre forró kávé nélkül. Azonban van egy dolog, amit semmiképp ne tegyünk meg a kávéval, mert egy kutatás szerint akár rákkeltő hatása is lehet.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!