Kiderült, hogy miért olyan drága itthon a földi eper
Természetesen több tényező is befolyásolja azt, hogy az egekbe szökött a földi eper ára.
NosaltyTermészetesen több tényező is befolyásolja azt, hogy az egekbe szökött a földi eper ára.
NosaltyAz eper most mindenhol ott van: a boltokban, a piacok standjain, a receptjeinkben. Ez utóbbiakra fókuszálva nézzük meg, milyen ízekkel egészíthetjük ki a nyárízű gyümölcsöt.
Lakos BenedekBizony, az eper nemcsak a különböző süteményekben mutat jól, hanem a salátákban is, melynek így igazán extrém ízt biztosít.
NosaltyÚj cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most arról faggattunk benneteket, hogy mire használjátok a legédesebb szezonális kedvencet, az epret. Fogadjátok szeretettel két Nosalty-hobbiszakács receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.
NosaltyHa van az eperszezonban olyan desszert, ami nem csak mutatós, krémes, finom és még egyszerű is, a következő édes lepény garantáltan kedvenced lesz a következő hónapokban, hiszen nem csak eperrel, de számos másfajta gyümölccsel is elkészíthető.
Hering AndrásMindannyiunk legnagyobb örömére mindjárt itt az eperszezon, ezért utánanéztünk, hogyan is kell szakszerűen megmosni az epret!
Szász NóriA bogyós gyümölcsök hosszú szezonja az eperrel indul, és májusban már megjelennek a korai fajtái a piacokon, úgyhogy most profikat kérdeztünk arról, mit készítenek az első eprekből, milyen fogások azok, amiket a legjobban vártak.
Nábelek ZsófiAz eperszezon szépen lecsengett, és bár idén sem volt túl kedvező kedvenc piros gyümölcsünk ára, talán az utolsó szemekért nem kell egy vagyont fizetnünk. Készülhetnek az idei szezonzáró sütik a frissből!
NosaltyGurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó ezúttal egy könnyed, fitt epres pohárkrémmel örvendeztet meg minket. Szezonális gyümölccsel, gyorsan elkészíthető, mégis parádésan finom ízvilágú desszertet alkothattok, járjatok utána!
NosaltyTavaly júniusban már javában az eperszezon közepén jártunk, idén viszont még akár júliusra is maradhat a magyar szamócából. Ennek értelmében a Szedd magad! akciók is később indulnak, de szerencsére lesz alkalmunk arra, hogy mi magunk menjünk el a szebbnél szebb eperföldekre.
NosaltyItt van végre az eperszezon, de vajon ehetjük-e, ha fogyni szeretnénk? Erre a kérdésre is választ kapsz, ha tovább olvasol.
Bodon Judit dietetikusA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...