10 ízletes házi lekvár, amit tegyél el, mert jobb, mint...
Mindig biztos alapot jelent, ha egy háztartásban van egy egész kamrányi lekvár. Tegyünk azért, hogy nekünk is legyen ilyenünk, és főzzük be a kedvenc gyümölcseinket, amíg tehetjük.
NosaltyMindig biztos alapot jelent, ha egy háztartásban van egy egész kamrányi lekvár. Tegyünk azért, hogy nekünk is legyen ilyenünk, és főzzük be a kedvenc gyümölcseinket, amíg tehetjük.
NosaltyAz egyik legfinomabb koranyári csemege, amit szerencsére nemcsak frissen élvezhetünk, számtalan módon tudjuk tartósítani is. Mutatjuk, hogy tedd el az epret, hogy 100%-ig kihasználd csodás ízét.
Szekeres DóraAz eper most mindenhol ott van: a boltokban, a piacok standjain, a receptjeinkben. Ez utóbbiakra fókuszálva nézzük meg, milyen ízekkel egészíthetjük ki a nyárízű gyümölcsöt.
Lakos BenedekIdeje ellőni a tavalyi lekvárokat ezekbe a sütikbe, mert hamarosan lejjebb megy az eper ára, és indulhat az eperbefőzés!
NosaltySzép lassan elérünk majd a befőzés időszakába, de addig is, elő a tavalyi lekvárokkal és dzsemekkel, kerüljenek a finom kennivalók a legtutibb palacsintákba.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...