Hihetetlen, milyen borsos áron árulják a magyar uborkát
Már egy ideje kapható a magyar uborka a Budapesti Nagybani Piacon, de az árát elnézve egy ideig még biztosan nem csinálunk belőle salátát.
NosaltyMár egy ideje kapható a magyar uborka a Budapesti Nagybani Piacon, de az árát elnézve egy ideig még biztosan nem csinálunk belőle salátát.
NosaltyAz elmúlt időszakban rekordmértékben növekedtek a hazai élelmiszerárak, emiatt több olyan EU-tagállam is akad már, ahol olcsóbban lehet bevásárolni, mint itthon.
NosaltyMeglepő, mennyibe kerül egy határon túli boltban a gulyás és más magyaros ételek egyik fő alapanyaga.
NosaltyA Doritos tortillachips már 1964 óta kapható Amerikában, itthon azonban csak nemrég jelent meg a boltok polcain.
NosaltyAz áremelkedés várhatóan januárban, illetve februárban kerül bevezetésre.
NosaltyEgy nem túl jó hírrel kezdjük az új évet: 2024-ben még drágább lehet a sütik egyik fő alapanyaga, mivel a gyártók kezdenek kifogyni az olcsón vásárolt készletekből. De a drágulást további tényezők is befolyásolják.
NosaltyAugusztus óta lehetett a boltokban is fizetni a SZÉP-kártyával, ám hamarosan véget ér az intézkedés.
NosaltyMost végleg eldől, hogy itthon vagy Olaszországban lehet-e kevesebb pénzből bevásárolni.
NosaltyAz infláció további visszaszorítása érdekében hosszabbították meg a kötelező akciózást.
NosaltyIsmét egy olyan élelmiszerről van szó, amelyet rendkívül sokan fogyasztanak itthon is, ám külföldön mégis kedvezőbb áron lehet megvenni.
NosaltyKiderült, milyen árakkal számolhatunk, ha idén karácsonykor klasszikus, házi készítésű halászlevet szeretnénk kanalazni a karácsonyfa mellett.
NosaltySzomorú hírünk van: rendkívül borsos áron mérik az ősz egyik legtáplálóbb gyümölcsét.
NosaltyMeglepő eredményt hozott a magyar és a svájci Lidl élelmiszerárainak összehasonlítása.
NosaltyA nagybani és a fogyasztói piacokon található árak szinte hetente változnak, de ami a legaggasztóbb, hogy ez a folyamat csak a fogyasztói oldalon jelentkezik.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...