Egy adóváltozás miatt újabb kedvenc ételünk lesz drágább
Az újabb áremelkedés a legalapvetőbb élelmiszereinket is érinti.
NosaltyAz újabb áremelkedés a legalapvetőbb élelmiszereinket is érinti.
NosaltyA kenyár ára már most is szinte vállalhatatlan szinteken van, azonban sajnos további drágulás várható a péktermékek világában. De vajon miért?
NosaltyUgyan Európában mindenhol jelentősen drágultak az élelmiszerek, sajnos az egyik legnagyobb mértékű áremelkedésről mégis hazánkban lehet beszélni.
NosaltyTöbb szempontból is változás következik majd be a boltokban, ugyanis változnak népegészségügyi termékadó szabályai. Maga az adó mértéke is emelkedni fog, illetve új termékek is bekerülnek a hatálya alá.
NosaltyA piacok jelenlegi helyzetéről és az élelmiszerárak alakulásáról készített körképet az NLC, ami alapján nem vár túl fényes jövő a budapesti és vidéki vásárhelyekre. A problémák több gyökérből fakadnak, és nem minden az, aminek látszik.
NosaltyJelentős árnövekedést figyeltek meg a szakértők a tejtermékek piacán: a sok tényezőnek betudható drágulás a legtöbb sajtot, de igazából minden tejből készült élelmiszert érint.
NosaltyÚgy tűnik, szépen lassan eltűnnek a polcokról az olcsó élelmiszerek, helyettük pedig jönnek a drágább, de minőségibb termékek. Mire lehet pontosan számítani?
NosaltyBár már nyár vége óta lehet olvasni arról, mekkora áremelkedés várható az alapélelmiszereknél, sok boltban már most érzékelhetik a vásárlók az egyes termékek drágulását.
NosaltyAz egymást érő áremelkedések lassan már nem ütik meg az ingerküszöbünket. Azonban most nem egyszerű drágulásról, hanem egy sokkal összetettebb folyamatról van szó, aminek elsősorban a papírhoz van köze. De mi történik pontosan?
NosaltyBár folyamatosan látható, hogyan drágulnak az alapélelmiszerek a piacon, a problémával nemcsak Magyarország, de az egész világ küzd, a konstans áremelkedésnek pedig több oka is van.
NosaltyRiasztóval felszerelt téliszalámirúd, tonhalkonzerv vagy pisztáciásdoboz várhatja a vevőket Romániában a gyakori bolti lopások miatt.
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyLehet, hogy hallottunk már a pH-szintre koncentráló alkáli diétáról, de pontosan nem tudtuk, hogy mire is jó – ha egyáltalán jó valamire. Most körüljárjuk az étkezési mód szabályait és kitérünk arra is, hogy tényleg megfelelő választás-e, ha például az a célunk, hogy egészségesebbek legyünk.
Szabó AnnaLevesbe főzzük, megsütjük, felkockázzuk, rizzsel keverjük, salátával tálaljuk - a csirkemell és a csirkecomb lesz e hetünk két főszereplője, keressétek őket a napi levesben vagy a főételben! Ja, és mint mindig, most is lesz valami finom édes desszert a menüsorok végén!
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Bár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!