Egy csipet torta

„Egy torta akkor jó, ha kiérzed a legmeghatározóbb ízt, ha...

Több mint hétéves az Egy csipet torta története, és ma már alig van olyan menyasszony az országban, aki ne hallott volna Horváth Alexandra letisztult, különleges tortáiról. A történet most új fejezetéhez érkezett, hiszen nemrég megnyitották Szalay utcai sütizőjüket, ahol a régi rajongók, épp úgy, mint az új vendégek, kedvükre válogathatnak a Sacher-torták, almás sütik, kókuszgolyók és citromos piték csodás kavalkádjából. Alexandrával és Bíró Leventével többek között arról beszélgettünk, tart-e még a desszert-rock’n’roll az életükben, hogy mik voltak gyerekkoruk kedvenc édességei, hogy kell új életet lehelni egy régi receptbe, és létezik-e még a vasárnapi cukrászdázás hagyománya.

Kormos Lili

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...