6 hiba, amit (szinte) mindenki elkövet az étrend-kiegészítők szedésekor
Ha te is rendszeresen szedsz étrend-kiegészítőket, akkor érdemes az alábbi gyakori hibákat elkerülnöd...
Szász NóriHa te is rendszeresen szedsz étrend-kiegészítőket, akkor érdemes az alábbi gyakori hibákat elkerülnöd...
Szász NóriBár általában a legtöbbeknél az a probléma, hogy nem visznek be elegendő rostot, olykor az ellenkezője is előfordulhat. Most bemutatjuk a túlzásba vitt rostfogyasztás tüneteit.
Szász NóriArra buzdítunk téged, hogy ne éld meg tragédiaként, ha egyszer-egyszer előfordul, hogy túleszed magad.
Szász NóriA feszesebb étrendet tartó ember is szeret néha étterembe járni, új helyeket kipróbálni, de ha még nincs nagy rutinja, könnyen összezavarodhat.
Pákozdi NóraLegalábbis táplálkozástani értelemben.
Szász NóriAzt jól tudjuk, hogy a túlzott cukorfogyasztás nem egészséges – de akkor mégis miért vágyik édességre a szervezet étkezés után?
Szabó AnnaVan, aki szereti, van, aki gyűlöli – de miért érdemes fogyasztani az olajbogyót?
Szabó AnnaA céklalé jótékony hatásairól bizonyára rengetegen hallottak már azok, akik egészségtudatosan élnek, azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire jó döntést hozunk, ha rendszeresen fogyasztjuk.
NosaltyNormális, hogy az évek előrehaladtával a látásunk minősége változik – de néhány egyszerű gyakorlatot követve optimalizálhatjuk a szemeink egészségét.
Szabó AnnaMost eláruljuk, miért érdemes az őszi ételeidet sáfránnyal ízesíteni.
Szász NóriAz utóbbi években egyre népszerűbbé válik az intuitív étkezés szabályainak követése – de pontosan mit takar ez az „anti-diéta” trend?
Szabó AnnaEgy dietetikus olyan állításokkal állt elő, aminek sokan nem fognak örülni.
Szabó AnnaSokan gondolják, hogy az egészséges étkezés együtt jár a kompromisszumokkal, mivel azt hiszik, egy ilyen diétában kevesebb izgalmas íz kaphat helyet. A Penn State kutatói azonban most nekik üzennek: sokkal több íz létezik, mint a cukros és a sós!
Szabó AnnaMost megtudhatod, hogy mennyi fehérjét ajánlott fogyasztanod, és hogy tényleg székrekedést okoz-e, ha túlzásba esel a fehérjebevitellel.
Szász NóriA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...