8 fenséges dödölle, ha valami tartalmasra vágsz
A dödölle enyhén szólva is laktató, mely előtt elég egy könnyed leves vagy utána egy desszert, és dugig leszel.
NosaltyA dödölle enyhén szólva is laktató, mely előtt elég egy könnyed leves vagy utána egy desszert, és dugig leszel.
NosaltyKalóriában dús, ellenállhatatlanul finom, szaftos és laktató egytálételeket hoztunk, melyeket az egyre hűvösebb napokon egyre nagyobb étvággyal fogyasztunk el.
NosaltyMára is csupa finomságot hoztunk nektek, a könnyed, de zöldségekkel teli karalábélevest laktató dödölle, majd egy légies tésztájú, ízletes palacsinta követi.
NosaltyA múlt héten sem hagytunk titeket izgalmas tartalmak nélkül, TikTok-videók, interjú a Liliomkert piacról, Budaörs legjobb gasztrohelyei és egy mennyei churroskosárka is belefért a hétbe!
NosaltyA Nosalty TikTok-csatornánk mai receptje egy vérbeli klasszikus, annak zalai változata. Ki ne ismerné a dödöllét, és a hozzá kapcsolódó kedves mondókát? Nos, nézzük, miért érdemes nemcsak egy, de akár két tállal is ennünk belőle!
NosaltyKiránduljunk az ország egyik legnyugatibb megyéjébe, ahol a dödöllének külön fesztivált rendeznek, előszeretettel használják a hajdinát, nagy becsben tartják a tökmagolajat, a rétesbe pedig tök és mák is kerülhet egyszerre.
NosaltySzalonnával minden jobb, és kész. De a viccet félretéve, tényleg nagyon sok recept elengedhetetlen része a szalonna, ugyanis ezen építünk szaftos alapot, ez lesz ropogós a sütőben, ez az a hozzávaló, ami nélkül „üres” lenne az étel.
NosaltyMindjárt itt az újkrumplik szezonja, amik már nem alkalmasak se nudlinak, se gombócnak. Hogyan vészeli át ezt az időszakot egy étterem, ahol a dödölle az egyik hívószó? Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje mesélt az utolsó öreg krumplik felhasználásáról.
Nábelek ZsófiHívhatjuk dödöllének, gánicának vagy stercnek, az eredmény egy igazi családi kedvenc lesz.
NosaltyMai ajánlatunk egy gyors és egyszerű brokkolikrémleves, ami után mennyei házi dödöllét kínálunk, a koronát az ebédre pedig egy epres tiramisu teszi fel.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...