Nagy bajba kerülhet kedvenc bejglitöltelékünk
A termelők szerint problémák merültek fel az idei terméssel, illetve az olcsó import is nehezíti a helyzetet.
NosaltyA termelők szerint problémák merültek fel az idei terméssel, illetve az olcsó import is nehezíti a helyzetet.
NosaltyHa téged is érdekel, melyik áruházláncban lehet a legjobb áron beszerezni a karácsony slágerét, akkor jó helyen jársz. Mutatjuk, mennyibe kerül a bejgli a Tesco, az Aldi, a Spar és a Lidl üzleteiben.
NosaltyA zsűri 50 bejgli közül választotta ki a legjobbakat.
NosaltyTudjuk, hogy a bejglit soha nem lehet megunni, de van, amikor egyszerűen annyi készül belőle, hogy lehetetlen elfogyasztani. Ezek a bejglimentő receptek arra sarkallnak minket, hogy a félresikerült, esetleg megmaradt finomságokat semmiképp se dobjuk ki.
NosaltyAz örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Elkészítésébe szigorúan csak az vágjon bele, aki vállalja, hogy ezentúl minden évben követeli majd a közönség!
NosaltyAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekDiós, mákos, gesztenyés, mogyorókrémes, pisztáciás, cukormentes, gluténmentes… folytathatnánk a sort. A bejgli örök és a spirálos töltelék maga a karácsony. De mi van, ha idén úgy döntünk, másra bízzuk a sütését?
NosaltyHárom kategóriában is nyertest hirdetett a Magyar Cukrász Ipartestület.
NosaltyHa úgy döntünk, idén nem saját kezűleg sütjük a bejglinket, hanem cukrászdában vesszük, akkor igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.
NosaltyBejglit nem minden nap süt az ember, a sütemény elkészítése pedig néha még a gyakorlott cukrászokat is meg tudja tréfálni. Ha idén inkább megkönnyítenéd a helyzeted, és sütés helyett inkább megbízható forrásból vásárolnád meg a karácsonyi tekercseket, mutatunk néhány szuper helyet, ahonnan még nem késő rendelni.
NosaltyA Budafoki élesztő pékje, Pali szerint a jó bejgli titka nem a hozzávalók pontos adagolásában keresendő, hanem azokban a praktikákban, amiket kevesen tudnak, ezért most elárulja ezeket! A tippeken kívül pedig még egy nyereményjátékot is ajánlunk nektek! (x)
HirdetésHiába a dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcsünk, nagy bajban van a magyar diótermés.
NosaltyA bejgli nem hiányozhat az ünnepi asztalról, ez nem is kérdés, de mit tehetünk azért, hogy egy kicsit egészségesebb legyen? Mutatjuk!
NosaltyA karácsonyi ünnepek elmaradhatatlan édessége a bejgli. Sokan maguk készítik el odahaza a diós, a mákos és a mindenféle ízesítésű tekercseket, de egyre többen vannak azok is, akik készen, a boltból szerzik be. A JÓkenyér pékség összeállította a legfontosabb tudnivalókat, amiket a bejgli vásárlásakor nem árt észben tartani.
NosaltyNem aprózzuk el a mai menüt! Gyermekkori mumus, köménymagleves a rajtnál, ezúttal mesteri finoman, roppanós kenyérkockákkal elkészítve, amit egy gazdag, húsos rakott brokkoli követ. A főétel után a pihe-puha tepsis palacsintának is maradjon hely!
Nosalty2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?
NosaltyA monília komoly károkat okozhat a kajszi- és meggyfákon, de megfelelő időzítéssel és gondos permetezéssel hatékonyan megelőzhető. Most van itt az ideje a védekezésnek, hogy a nyár elején egészséges, bő termést szüretelhessünk!
NosaltyRengeteg pénzt spórolhatsz meg, ha bevásárolsz ebből a jó minőségű téliszalámiból.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!