Videón, ahogy egy mohó medve dinnyét lop egy család hűtőjéből
Kaliforniában híressé vált egy medve, aki úgy érezte, neki is joga van a hűtőben válogatni, akárcsak az ottlakó családnak. Ki is választotta a kedvencét!
NosaltyKaliforniában híressé vált egy medve, aki úgy érezte, neki is joga van a hűtőben válogatni, akárcsak az ottlakó családnak. Ki is választotta a kedvencét!
NosaltyBár a feladat elsőre könnyűnek tűnhet, egy cseppet sem olyan egyszerű. Itt az ideje, hogy elővedd minden számolási képességedet, és megfejtesd ezt a feladványt!
NosaltyDinnyét számtalan módon lehet enni, de a legmegosztóbb kérdés a magokra vonatkozik: megegyük vagy sem?
Szabó AnnaKedvezően alakult az időjárás a dinnyetermés szempontjából, így nemsokára a boltokba kerülhetnek a magyar dinnyék.
NosaltySemmi nem esik jobban egy forró nyári napon, mint egy szelet hideg és harsogós görögdinnye. Az édes és lédús gyümölcs sokak kedvence és van egy jó hírünk: a dinnye nem csupán finom, egészséges is!
Kremmer MagdiEgy kicsit bizarr módon eszi a sztár a nyár kedvencét, a görögdinnyét.
NosaltyA görögdinnye sok formájában elcsábíthat minket a nyáron, és vannak olyanok, amelyeknek nem muszáj ám ellenállni. A dinnyés koktél például egy ilyen dolog, de ki is tudna nemet mondani egy egész dinnyényi hideg italnak?
NosaltyTalán a dinnyesaláta nem az első dolog lesz, ami ötletként eszünkbe jut, ha egy szép, nagy kerek görög- vagy sárgadinnyére nézünk. Pedig isteni ízek (és egy egészen mókás elkészítési mód) várnak ránk, ha az alábbi receptet választjuk.
NosaltyTúl alacsonynak számít a görögdinnye 149 forintos kilós ára az Aldiban, ezért kiakadtak az érdekképviseletek.
NosaltyA sárgadinnyét sok különböző formában ehetjük, bár valószínűleg a legtöbben csak magában, esetleg egy gyümölcstál részeként szoktuk. Pedig a lédús gyümölcs renegeteg ínyenc fogás alapját adhatja, például hűs krémleves készülhet belőle.
NosaltyA dinnye idén a megszokottnál korábban érte el a szezonális minimálárat, a nem várt hőség ugyanis rossz hatással volt a termésre. Így innentől kezdve már csak drágulásra lehet számítani a nyáron.
NosaltyA sárgadinnye megtalálja örök lelki társát ebben a receptben, és akár hisszük, akár nem, bizony a sonka lesz a szerencsés kiszemelt. Az olasz előétel mindent hoz, amire egy forró, nyári napon szükségünk lehet.
NosaltyCikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Mivel tombol a nyár, arra voltunk kíváncsiak, hogyan használjátok a dinnyét a konyhában. Fogadjátok szeretettel egy Nosalty-hobbiszakács gondolatait, receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megoszt veletek is.
NosaltyA sárgadinnye szezonja éppen most indul be rendesen, ezért érdemes begyűjteni pár izgalmas receptet, amiben felhasználhatjuk a gyümölcsöt. Mert nem csak magában finom!
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...