Folyton vizet iszol, mégis dehidratált vagy? – Ez lehet az...
Hidratálni nagyon fontos, a szervezetünk nem tudna víz nélkül működni. De a dehidratáltság még akkor is jelentkezhet, ha valaki megissza a kötelező 2-3 liter vizet naponta.
Kremmer MagdiHidratálni nagyon fontos, a szervezetünk nem tudna víz nélkül működni. De a dehidratáltság még akkor is jelentkezhet, ha valaki megissza a kötelező 2-3 liter vizet naponta.
Kremmer MagdiEgész évben fontos a megfelelő hidratáltság, de nyáron még inkább figyelmet kell fordítani rá. Az alábbi 6 étel és ital észrevétlenül dehidratál, ezért érdemes tudatosan fogyasztani őket.
Szász NóriMa már nem kérdés, hogy minden felnőtt embernek legalább 2-3 liter vizet meg kellene innia naponta. A szervezet ritkán szól, hogy szomjas, ha mégis, akkor már nagyon dehidratált – vannak azonban más tünetek is, amelyek arra utalnak, hogy jól jönne a testednek egy kis folyadék.
Stuth-Nagy NikiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...