10 kiadós leves, ami húsosan-zöldségesen telít el
Amikor zöldség ÉS hús is kerül a levesbe, akkor tényleg lehetetlen üres gyomrokról beszélni. Az alábbi fogások akár önmagukban is megállják a helyüket egy ebéd vagy vacsora keretében.
NosaltyAmikor zöldség ÉS hús is kerül a levesbe, akkor tényleg lehetetlen üres gyomrokról beszélni. Az alábbi fogások akár önmagukban is megállják a helyüket egy ebéd vagy vacsora keretében.
NosaltyAmikor sokan jönnek vendégségbe, megterhelő lehet a készülődés. Tudjuk le az étkezés első részét egyszerűen: egy nagy fazék laktató levessel.
NosaltyHúslevesre nem lehet nemet mondani, vagy legalábbis nagyon nem illik. Persze ki is vágná ilyen kegyetlenül saját maga alatt a fát? Az aranyló lével, zöldségekkel, hússal és tésztával bőségesen megszedett tál gyógyír, emlék, nyugtató, egy szóban minden, amire csak szükségünk lehet.
NosaltyEgy csirkehúsleves órákkal előbb is elkészülhet, mint ha marhából főznéd, így akár egy hétköznapba is simán belefér. Jön a náthaidőszak is, így különösen jó szolgálatot tesz majd!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...