Mit főzzek ma? Meggyleves, csicseris egytálétel és citromfagyi csábít
A mai fogások nagyon könnyedek, és kissé fanyarkásak, így tökéletesen illenek a nyár első napjaira.
NosaltyA mai fogások nagyon könnyedek, és kissé fanyarkásak, így tökéletesen illenek a nyár első napjaira.
NosaltyEgy gombóc fagyit kívánsz? Miért nem készítesz egy jóval nagyobb, ráadásul házi változatot, amiről pontosan tudod, mi kerül bele, és még költséghatékonyabb is. Az egész családnak jut!
NosaltyMa van a fagylalt világnapja, ezért ünnepeljünk méltó módon egy gombóccal. Vagy kettővel. Najó, inkább egy egész kehellyel! Van ebben a listában mindenféle, lehet bátran válogatni a fiktív fagyis pultból.
NosaltyValószínűleg ez minden idők egyik legegyszerűbb fagylaltreceptje, mindössze kezeletlen citrom, kókusztej és tetszőleges édesítőszer kell hozzá. A fagylaltgép meg nyugodtan maradjon a garázsban vagy a bolt polcán, ehhez ugyanis mindössze egy konyhai robotgépre és pár jégkockatartóra lesz szükségünk.
Rosanics PetraA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...