A trükk, amivel tovább marad friss a citrom
Nálad is gyorsan penészedésnek indul a citrom? Lehetséges, hogy rosszul tárolod!
NosaltyNálad is gyorsan penészedésnek indul a citrom? Lehetséges, hogy rosszul tárolod!
NosaltyA szemfülesebb vásárlóknak citromvadászat közben feltűnhetett már, hogy ősz végétől sok helyen egy az átlagosnál sötétebb, narancsosabb színű, puhább érintésű, vékonyabb héjú, fűszeresebb illatú citromfajta uralja a gyümölcsösrekeszeket. Ez a Meyer-citrom, és tényleg érdemes lecsapni rá, amíg tart a szezon!
NosaltySzívesen szüretelnél a lédús, kellemesen savanyú, ízletes gyümölcsből? Akkor irány az ország egyetlen citromszürete! Mutatjuk, hol pakolhatod tele a kosaradat a hazai citrommal!
NosaltyÉvente több millió embernek okoz problémát a verejtékezéssel, szapora szívveréssel, remegéssel és halálfélelemmel járó pánikroham. Egy pszichológus azonban most azt állítja, hogy egy teljesen hétköznapi gyümölcs képes enyhíteni a roham tüneteit.
NosaltyHa beütjük a TikTok keresőjébe a „lemon” és az „underarms” kulcsszavakat, videók százaival találhatjuk szembe magunkat. De miről is szólnak ezek?
Szabó AnnaFanyaran édes, üdítően kellemes és izgalmas a citromos torták világa! Válogassatok kedvetekre!
NosaltyA 6 éves fán tényleg egy gigantikus méretű citrom termett Szügyön.
NosaltyÍme, néhány citromos fogás, amik közül kedvetekre válogathattok a citromos karalábélevestől kezdve a citromos tésztán át egészen a citromos pöfetegig.
NosaltyCitromosak is, torták is, nem lehet mellélőni ezekkel a fanyar, mégis édesen krémes tortácskákkal.
NosaltyAkad egy olyan gyümölcs a konyhádban, aminek érdemes kihasználnod a természetes fehérítő, zsírtalanító és antibakteriális tulajdonságait. A segítségével ugyanis könnyedén megbirkózhatsz a különféle háztartási feladatokkal.
NosaltyA téli időjárás több szempontból is megviseli a szervezetet: sokkal hidegebb van kint, nagyobb hőmérsékletkülönbségekkel szembesül a testünk, alacsony a napos órák száma... és ha ez még nem lenne elég, ilyenkor nagyobb eséllyel kapunk el különböző vírusokat is.
NosaltyNapi Tipp: Ha még sosem próbáltad ki ezt a trükköt, akkor most eljött az ideje! Nem csak pénztárcabarát megoldás, de még a sütést-főzést is megkönnyíti!
NosaltyA savanyú ízek kedvelői szívesen esznek télen is valami citromos süteményt. A következő összeállítás kedveskedünk most nekik.
NosaltyOtthon Tippünkből megtudhatod, melyik két alapvető konyhai alapanyagra lesz szükséged ahhoz, hogy rézedényeid, tárgyaid ismét régi pompájukban ragyogjanak.
Szász NóriA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...