8 csinos chilis bab, amit egyedül még csámcsoghatsz is
A jó chilis bab ismérve, hogy sűrű, gazdag és természetesen még másnapra is marad belőle! Jöjjenek a csípős és kevésbé csípős változatok!
NosaltyA jó chilis bab ismérve, hogy sűrű, gazdag és természetesen még másnapra is marad belőle! Jöjjenek a csípős és kevésbé csípős változatok!
NosaltyValljuk be, nem mindenki szeret a hét minden áldott napján a konyhában sürögni. Ezek a mennyei és kiadós chilis babok pár napra kisegítenek, ha ebédről vagy vacsoráról van szó.
NosaltyTöbb oka is lehet annak, ha valaki áttér a vegán életmódra, vagy esetleg gyakrabban választ húsmentes ételeket. A bolygó megmentése, az egészségi állapoton való javítás vagy az állatvédelem mind hangzatos és jogos indokok, azonban azért is választhatjuk a veganizmust, mert egész egyszerűen olcsóbb. Legalábbis általában. A Kiszámoltuk cikksorozat januári különkiadásaiban ennek a kérdésnek fogunk utánajárni, mégpedig konkrét számok segítségével. Zöldüljünk és spóroljunk együtt!
Lakos BenedekA chilis bab lehet egy végtelenül egyszerű és még annál is gyorsabb, konzervöntögetős étel, de ha megteszünk érte pár minimális dolgot, akkor sokkal, de sokkal istenibb lesz. A mai Napi Tippből kiderül, mit kell tennünk.
Lakos BenedekA chilis babnak nincs párja, ha gyors, laktató, minden jóval megrakott egytálételt keresünk. Íme a kedvenceink:
NosaltyHa egy olcsó és gyors egytálételre vágyunk, akkor ezt a laktató chilis babot készítsük el! Segít a Nosalty TikTok-csatornájának legújabb videója!
NosaltyA gazdag szaftok képesek mindenkit levenni a lábáról, nem csoda hát, ha ennyire odavagyunk ezekért az ételekért. A fűszeresek, a csípősek, a paradicsomosak, és az összes többi jöhet mind, szépen, sorban.
NosaltyKezdőként viszonylag sok motiváció és noszogatás kell ahhoz, hogy nekifogjunk a főzésnek. Hát még ahhoz mekkora kell, hogy mindezt recept nélkül csináljuk. Következzenek most mégis olyan receptek, amelyek még félálomban is sikerülhetnek.
Lakos BenedekJöjjenek a mai fogások: fokhagymakrémleves, amit imádtok, egy laktató chilis bab és felhőpuha amerikai palacsinta a jussotok.
NosaltyA chilis bab remek étel, hiszen nem kell őrizgetni, lényegében elkészíti saját magát, ennek ellenőre, nagyon finom, így ha nem szeretnénk sok időt a konyhában robotolni, tökéletes választás.
NosaltyVannak olyan ételek, amelyek esetében megéri a fájdalom, és ennek a chilis bab az egyik legjobb iskolapéldája. Rengeteg fűszer, laktató bab, ízes szaft: kár lenne kihagyni.
NosaltyAz összes hüvelyesben rengeteg fehérje található, és ez alól a bab sem kivétel. Főzzünk ezzel a csodás zöldséggel egy laktató ragut vagy levest, ami garantáltan felpörgeti majd a napunkat.
NosaltyAz őszi hedegben többféle módon is fel lehet melegedni: a forró levesek, nagy bögre kakaók és komfortos egytálételek mellett a tüzes chilis bab is hasonló hatással lesz ránk. Persze akkor se hagyjuk ki őket, ha annyira nem bírjuk a csípőset.
NosaltyA konzervek mindig jól jönnek a konyhában, főleg akkor, ha valami gyorsat és táplálót főznénk. Ezt a sort vezeti a kukoricakonzerv, ami hidegen és melegen is használható: levesnek, salátának, de főételnek is.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...