4 ok, amiért a chilipaprika nagyon egészséges
A magyar konyha egyik fontos alapvetése, hogy ha nem elég csípős az étel, akkor nem is jó – de kevesen tudják, hogy a csilipaprika például mennyire egészséges.
Stuth-Nagy NikiA magyar konyha egyik fontos alapvetése, hogy ha nem elég csípős az étel, akkor nem is jó – de kevesen tudják, hogy a csilipaprika például mennyire egészséges.
Stuth-Nagy NikiVannak olyan ételek, amelyek esetében megéri a fájdalom, és ennek a chilis bab az egyik legjobb iskolapéldája. Rengeteg fűszer, laktató bab, ízes szaft: kár lenne kihagyni.
NosaltyBiztos sokan főzünk chilivel: megannyi tüzes kedvenc elengedhetetlen alapja a fűszer, amiből annyi különböző fajta van, mint csillag az égen. De melyik kerüljön a fazékba: friss, szárított, por vagy egész?
Lakos BenedekAz asztronauták sikeresen termesztették cihilipaprikát az űrben, amit gyorsan meg is kóstoltak.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...