Mit főzzek ma? Gyömbéres csirkeleves, céklás rizottó és ötfűszeres almás...
Keleties leves csirkével, vegán rizottó céklával és dióval, valamint egy fűszerekkel variált édes pite almával, ez a mai menütök.
NosaltyKeleties leves csirkével, vegán rizottó céklával és dióval, valamint egy fűszerekkel variált édes pite almával, ez a mai menütök.
NosaltyA rizottó egy fenséges fogás, de nemcsak jeles alkalmakkal lehet elkészíteni, hanem egy nehéz munkanap után is, hogy ezzel is megjutalmazzuk magunkat.
NosaltyA rizottó állaga egy olyannyira fontos dolog, hogy tulajdonképpen az teszi rizottóvá, megkülönbözteti egy egyszerű zöldséges rizstől. Ez a krémes, szaftos, (jó értelemben vett) szottyos állag azonban másnapra eltűnhet, nézzük, hogy hozható vissza!
Lakos BenedekZöldségekben gazdag ebéddel lakhatunk jól ma: a leves sárgarépából készül, a rizottó céklától kap színt, sőt, még az édességbe is kerül egy kevés édesburgonya.
NosaltySokan félnek a rizottótól, mert folyamatosan és lelkesen kell kevergetni, azonban ezen kívül igazából semmi nehéz nincsen ebben a rizses egytálételben. Vigyázzunk, mert a lenti listában szereplők nagyon ízletesek, érdemes belőlük sokat főzni.
NosaltyEgyik kedvenc gyökérzöldségünk a cékla, mely nem elég, hogy nagyon egészséges, magában, nyersen is nagyon ízletes, ráadásul még olcsó is. Íme néhány étel, amit a lila zöldség tesz elképesztően finommá.
NosaltyLegyen az gnocchi, tzatziki, saláta, rizottó, tarte tatin, leves vagy tócsni, a céklától fixen gyönyörű színt kap majd.
NosaltyA cékla egy méltatlanul elhanyagolt, csodálatosan univerzális, szép színű és egészséges zöldségféle, ami ráadásul ilyenkor télen is elérhető, és egészen olcsó. Próbáld ki vele valamelyik különleges receptünket!
NosaltyA cékla mindent is beszínez: a kezünket, a vágódeszkát, a lábast és a szánkat is. Még annak ellenére is szeretjük, hogy helyrehozhatatlan károkat okoz az ing- és terítőállományunkban. Szeretetünk jeleként főzzük meg az alábbi vörös ételek egyikét.
NosaltyA Knorr és a Nosalty közös, Élményfőzés néven futó projektjében ezen a hétvégén Sztarenki Dóri készített egy nagyon különleges, fűszeres, diós morzsával felturbózott céklás rizottót.
NosaltyA mai napon egy igazán szezonális menüsorral készültünk nektek, amiben szerepel sütőtök, cékla és karfiol.
NosaltySzívesen főznél együtt Sztarenki Dórával? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz! Tarts velünk és Dórával 2021. november 13-án, görgess a részletekért! (x)
HirdetésA medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!
NosaltyMár készülnek a termelők, áruházláncok és viszonteladók a húsvétra, és bár nem várható fennakadás a tojásellátásban, érdemes nem az utolsó napokra hagyni a bevásárlást. Megtudtuk azt is, mennyibe kerül majd átlagosan egy tojás.
NosaltySajnos a kisboltokat meglehetősen negatívan érinti az árrésstop.
NosaltyKözeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A Sparban vásárolva meglepődhetünk a termékek árait vizsgálva. Pozitív értelemben.
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!