Mit főzzek ma? Céklaleves, almás sertésszűz és őszi sütemény vár
A mai menü igazán mutatós fogásokból áll, melyek tökéletesen tükrözik az ősz sokszínűségét.
NosaltyA mai menü igazán mutatós fogásokból áll, melyek tökéletesen tükrözik az ősz sokszínűségét.
NosaltyRépa, cékla, fehérrépa, zeller? Próbálgassunk ebben a hatalmas drágaságban olyan alapanyagokkal főzni és sütni, melyek még az elérhető árkategóriákba esnek. A gyökérzöldségek talán még ilyenek!
NosaltyA gazpacho minden nyáron eljön, hogy frissítsen, hűsítsen és tápláljon minket. Ez ebben az évben sem lesz máshogy, azonban a megszokott, klasszikus, paradicsomos verzió helyett most inkább egy céklásat készítettem, mert jobban tetszett a színe.
Lakos BenedekMegjelent a zöldségeseknél a friss cékla, készíts belőle mennyei fogásokat gyorsan és egyszerűen!
NosaltyEgyik kedvenc gyökérzöldségünk a cékla, mely nem elég, hogy nagyon egészséges, magában, nyersen is nagyon ízletes, ráadásul még olcsó is. Íme néhány étel, amit a lila zöldség tesz elképesztően finommá.
NosaltyHa Valentin-nap, akkor őrjítően szexi fogások! Kókusztejes céklaleves gyömbérrel, egy laktató és fenséges kacsamell taco, és még a legegyszerűbben elkészíthető csokitorta is vár rátok!
NosaltyA cékla mindent is beszínez: a kezünket, a vágódeszkát, a lábast és a szánkat is. Még annak ellenére is szeretjük, hogy helyrehozhatatlan károkat okoz az ing- és terítőállományunkban. Szeretetünk jeleként főzzük meg az alábbi vörös ételek egyikét.
NosaltyKönnyen elkészíthető, nagyon laktató és ízletes recepteket ajánlunk nektek, őszi alapanyagokban nem lesz hiányunk!
NosaltyLegtöbbjüket az ősz, még inkább a tél zöldségeinek gondoljuk, pedig nyáron is szezonjuk van, ráadásul friss, lágyabb ízükkel még sokszor finomabbak is. Érdemes most is enni céklát, káposztát, zellert, mert nemcsak finomak, hanem egészségesek is.
Szekeres DóraCsak egy fél órád van ma főzni, és szívesen szürcsölgetnél egy finom, forró krémlevest? Válassz egyet gyors receptjeink közül, nem fogod bánni!
NosaltyHa hétfő, akkor húsmentes hétfő, a böjt pedig külön löketet ad, hogy ma tényleg betartsuk a szabályokat. Gyönyörű céklaleves készül, melyet könnyed, egészséges saláta követ, a záró akkord pedig almában sült pite!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...