8 borsóleves a csirkeszárnyastól a vajgaluskáson át a sárgaborsóig
Nemcsak nyáron, télen is készülhet egy dögös borsóleves, hiszen az üveges vagy a fagyasztott is nagyon fincsi!
NosaltyNemcsak nyáron, télen is készülhet egy dögös borsóleves, hiszen az üveges vagy a fagyasztott is nagyon fincsi!
NosaltyAkkor is adjunk egy esélyt a mai menünek, ha annak elemei elsőre furcsának tűnhetnek: a borsóleves isteni a rengeteg répától, az indai csicseris egytálat lenyűgözővé teszi a tojás és a rizses piskóta miatt is leesik majd egy-két áll.
NosaltyA magyar ízlésnek tökéletes hármasfogat érkezik ma az asztalodra: klasszik, már-már nyárias zöldborsóleves, rakott karfiol és egyszerű muffin az ebédünk.
NosaltyKár lenne távolmaradni ma a konyhától, ha egyszer ilyen finomságok készülnek odabenn: lesz húsgombócos borsóleves, klasszikus juhtúrós sztrapacska és fordított, körtés-almás sütemény is.
NosaltyA borsó meg a bab azon két hüvelyes közé tartozik, amikből csodás leveseket rittyenthetünk, és olyan jóllakhatunk velük, mint a duda. Melyiket főznéd meg?
NosaltyElső ránézésre őrült kavalkádnak tűnhet a mai menü, pedig a három fogás igenis jó kémiával rendelkezik: selymes leves, krémes főétel és lágy desszert ölel keblére.
NosaltyNem fukarkodtunk ma sem a finom fogásokkal! Kedvencetek, a galuskás zöldborsó érkezik első fogásnak, majd készítsetek török bulgurgolyókat, mert mennyei, továbbá egy izgalmas, sós-édes rongyos pitét.
NosaltyA mai menü minden fogásával a tavaszt ünnepeljük.
NosaltyLehet paradicsomos, spenótos, minestrone, burgonyás, brokkolis, tejszínes, currys, borsós, mindenféle levest szeretünk!
NosaltyImádnivaló leveseket hoztunk nektek mára, melyeknek nemcsak külseje, de íze is felpezsdíti a szürke, hűvös napokat!
NosaltyCsirkemáj, virslis paprikás krumpli, becsinált leves aprólékkal, szopogatós sült csirkeszárny...összeszedtünk pár tényleg egészen olcsónak számító húsos ételt, kaptak maguk mellé egy-egy második, szintén nem eget rengetően drága fogást meg egy édességet, és meg is vagyunk a hétre!
NosaltyKezdőként viszonylag sok motiváció és noszogatás kell ahhoz, hogy nekifogjunk a főzésnek. Hát még ahhoz mekkora kell, hogy mindezt recept nélkül csináljuk. Következzenek most mégis olyan receptek, amelyek még félálomban is sikerülhetnek.
Lakos BenedekA mai menü igazi klasszikus kedvencekből áll! Elsőként egy gazdag borsóleves, utána egy retró sajtos-tejfölös lángos, majd egy mámorító brownie érkezik.
NosaltyFejtsük ki a kis, zöld szemeket a hüvelyükből, és főzzünk valami igazán finom, borsós ételt, aminek a mirelit zöldséges verziók a nyomába sem érnek majd. Lehet leves, lehet főzelék, lehet bármi!
NosaltyIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...