Fogyaszthatók a gyümölcsök, ha már volt közöttük penészes?
Kidobni vagy sem? Itt a válasz a nagy kérdésre!
Szabó AnnaKidobni vagy sem? Itt a válasz a nagy kérdésre!
Szabó AnnaA rövidülő nappalok és az esős, hideg hétköznapok szinte elkerülhetetlen, hogy rányomják a bélyegüket a kedvünkre. Levertebbnek, fáradtabbnak és gyengébbnek érezzük magunkat, miközben semmi másra nem vágyunk, csak arra, hogy bekuckózhassunk a kanapén. De nem ez az egyetlen megoldás, amiben gondolkodhatunk!
NosaltyÓ, a pirosló ribizli milyen jó magában, és jajj milyen jó süteményekben! Élvezzük ki azt a rövid időt, amiben rendelkezésünkre áll ez a mennyei bogyós gyümölcs, és készítsünk belőle egy finom süteményt!
NosaltyA világ egyik legegészségesebb és legfinomabb gyümölcse az áfonya. Mivel aranyárban mérik, érdemes lehet megpróbálkozni az otthoni termesztéssel, lássunk pár tippet!
NosaltyA különböző bogyós gyümölcsök a nyár legédesebb ajándékai, használhatjuk őket, amíg tart az évszak. És ha netán valamilyen izgalmas módszert keresünk az elkészítésükre, akkor olvassunk tovább!
Lakos BenedekKözeleg az év legszebb időszaka, a bogyós gyümölcsök szezonja! Ezzel a trükkel pedig gondoskodhatsz róla, hogy ne menjenek tönkre pikk-pakk a hűtőben!
Szász NóriLegyen a színe szinte már feketébe hajlóan kék vagy piros, legyen friss vagy épp aszalt, készüljön belőle lekvár, szörp vagy épp szósz, az áfonya sokunk nagy kedvence – egy nem olcsó, de rendkívül egészséges és finom bogyós gyümölcs, amelynek érési ideje nyár végétől egészen őszig terjedhet, de még most is sokszor találkozhatunk vele a boltokban.
Szekeres DóraAzt mindenki tudja, hogy a kávétól, teától elszíneződnek a fogak, de azt lehet, hogy nem tudtad, hogy ezzel a három étel- és italtípussal is vigyázni kell, mert nem segítik elő a hófehér mosolyt.
Szász NóriIdőnként jön egy-egy recept, ami egyszerűségével képes térdre kényszeríteni az egész internetet. Most is megtörtént a csoda: egy észbontóan friss és újító reggeli étel született, amit sokan a „természet müzlijének” kereszteltek el. De vajon miért?
NosaltyPersze a bogyós gyümölcsök egyenként is nagyon finomak, de amikor összekeverjük őket, létrejön az erdei gyümölcsök isteni kombinációja, ami azonnal egy árnyas, mohás tisztásra varázsol minket. Ezek az édességek mind képesek erre, készítsük el valamelyiket a héten.
NosaltyA bogyós gyümölcsök a nyár slágerei, de amilyen finomak, olyan érzékenyek az apró szemek. A vásárlástól a tárolásig összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!
Szász NóriA nyár utolsó hónapja elhozza a kedvenc bogyósainkat, köztük a mézédes áfonyát is. Ez abszolút felhívás keringőre: süssük bele minél több süteménybe, tegyük jobbnál jobb desszertekbe, ameddig csak bírjuk.
NosaltyAhogy lapozunk a naptárban, a piacok és boltok megtelnek a nyár apró kincseivel, a bogyós gyümölcsökkel. Szeretjük, imádjuk őket, és próbáljuk a lehető legtöbb különböző módon becsempészni őket a konyhánkba. Ha netán lekvárt főzünk belőlük, tartsuk szem előtt a lenti tanácsokat.
Lakos BenedekMi is jobb annál, mint amikor a sütő (vagy serpenyő) oly' kegyes hozzánk, hogy omlósra süti nekünk a húst, együtt a mellé rakosgatott zöldségekkel... ilyen receptek következnek most!
NosaltyA pihenős napok után hamarosan újra munkába kell állnunk, de addig még hátra van egy remek ebéd.
NosaltyFőételnek, desszertnek is beillő édes tésztás finomságok őrjítenek meg ma! Lekvár, mák, túró...s minden mi jó!
NosaltyA fejlesztésnek köszönhetően valószínűleg sokkal kevesebb lesz a szemét az utcákon.
Új kutatások szerint a rendszeres kávéfogyasztás hatással van a koleszterinszintre is. A kávé típusa, mennyisége és még a fogyasztó neme is befolyásolja, hogyan hat koleszterinünkre a kávé.
A hosszú hétvége első napján nem szeretnél sok időt a konyhában tölteni, de szeretnél egy fincsi desszertet? A pohárkrém tökéletes választás.