Nagy a baj a bodzával, van, aki már le se...
Vajon mi történik a bodzáskertekben, hogy sok gazda már le se szedi a termést?
NosaltyVajon mi történik a bodzáskertekben, hogy sok gazda már le se szedi a termést?
NosaltySokan a bodzából csak szörpöt főznek, pedig remek édességeket is kreálhatunk belőle. Itt az ideje tehát, hogy szedj egy kis bodzavirágot, és készíts belőle valami finomat.
NosaltyA koranyár legbódítóbb illatú virága a bodza, a belőle készült szörppel kapcsolatban pedig mindenki őriz valamilyen (általában igen kellemes) gyerekkori emléket. Ha azonban másra is használnád, itt nézz körül!
NosaltyÉlvezzük ki a bodzaszezon utolsó napjait, és ha eddig nem tettük, próbáljuk ki a rántott bodzavirágot, a legszebb maradék virágocskákkal pedig dobjuk fel süteményünket, például a következő muffint!
NosaltyPersze-persze, finom a bodzaszörp, de izgalom terén néha hagy maga után kívánnivalót. Ezért az illatos virágokból most egy másik italt készítettem: pezsgőt.
Lakos BenedekA tavasz egyik legjobban várt virága a bodza, ami olyan sokszínű alapanyag, hogy nem érdemes a szörpnél vagy lekvárnál megállni, hiszen olyan extra dolgokat is készíthetünk belőle, mint a savanyított bodzavirág vagy akár a bodzaecet. Nézzük, hogy érdemes nekifogni!
Nábelek ZsófiA bodza szezonja rövid, mégis olyan érzés, mint ha ilyenkor minden csak és kizárólag a szörpről szólna. Pedig az illatos virág sok minden másra is használható, nézzük, pontosan mire!
Lakos BenedekUncsi, vagy nem uncsi, tempurázott bodzavirág ide, bodzalekvár oda, mi a rövidke szezon alatt akkor is minden évben elkészítjük a kötelező bodzaszörpadagunkat. Mert ez a legfinomabb és legnosztalgikusabb! Fix és atombiztos receptet mutatunk.
NosaltyA trifle talán nem a legismertebb édesség kis hazánkban, pedig ez az impozáns óriás pohárkrém megérdemel minden pillanatnyi figyelmet. Én most egy nyárköszöntő, rebarbarás-bodzás verziót készítettem.
Lakos BenedekTavasszal virágba borul a természet, miért ne borulhatna virágba a főztöd is? Mutatunk 9 módot, hogy miként használhatod a bodzavirágot a szörpiváson túl!
Szász NóriA tavaszi ízek harsányak, aromásak, nagyon frissek és szerencsénkre szinte minden fogásba becsempészhetőek. Most leltárba veszünk néhányat, amivel érdemes főzni így az évszak vége felé.
Lakos BenedekTudtad, hogy a virágok nemcsak színesebbekké, de sokkal finomabbakká tudják tenni az ételeket? Ráadásul egészségesek, és egyaránt készíthetsz belőlük salátafeltétet, szörpöt vagy akár bort is!
GrétiA tavasz, mint évszak nemcsak a természetben hoz kirobbanó energiákat, hanem a konyhánkban, az ételeinkben és a felhasznált alapanyagainkban is. Most a legfrissebb tavaszi ízeket fogjuk sorra venni, amelyek kifejezetten nagyot dobbantanak majd a húsvéti süteményekben.
Lakos BenedekMutatjuk, mely színes-szagos és csinos bogyók azok, amelyek az őszi időszak egészséges szereplői lehetnek – fogyasszátok őket, gyógyítanak!
Szekeres DóraKong a kassza, nincs több konyhapénz a hónapra? Új sorozatunk keretében olyan receptek rukkolunk majd elő, amelyekkel még a legszűkösebb heteket is ki lehet húzni. A januári fogás főszereplője a filléres kelkáposzta és a laktató tészta.
Lakos BenedekNagy kár lenne kihagyni a mai menüt krémes, tejfölös karalábélevesével, színpompás és szaftos rizottójával, no meg azzal az isteni narancsos tortával. Ki éhes?
NosaltyEgy férfi testét igencsak különös dudorok borították el, amikor étrendet váltott.
NosaltyMindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, legyen szó csirke-, marha- vagy éppen pacalpörköltről, de mai Napi Tippünk olyat mutat, amitől tiéd lesz a legtökéletesebb pörköltszaft, bármilyet is készítesz. Lássuk, milyen új konyhatrükköt mutat nektek mai Napi Tippünk!
Rendkívüli menüsort válogattunk nektek mára: nem flancosak az alapanyagok, mégis különleges mindegyik fogás!
Egy EU-s döntés miatt lehetséges, hogy nagyot ugrik a PET-palackok ára.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...