befőtt

Régimódi alapanyagok, amelyeket (újra) építs be az étrendedbe

Azóta, hogy itthon is teret hódított a nemzetközi konyha, egyre többször találkozhatunk olyan alapanyagokkal, mint a curryfűszer, a tahini vagy éppen a matcha. Az egészségtudatos táplálkozással pedig beépült a köztudatba a csicseriliszt, a kókuszolaj és társaik. Emiatt pedig hajlamosak lehetünk megfeledkezni a régi, jól bevált élelmiszerekről.

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk