bécsi szelet

5 bécsi étterem, ahol igazi wiener schnitzel lóg le a...

Reggeli indulással korán délelőtt Bécsben lehetünk. A kulturálisan, építészetileg és egész szellemiségben haladó és sosem unatkozó, emberi léptékű metropoliszt nem véletlenül választották már sokszor a világ legélhetőbb városává. Ehhez pedig hozzátett valószínűleg egy ikonikus étel is, ami nem más, mint az eredeti bécsi szelet!

Nosalty

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...