Barna Ádám

„Kevés olyan szakma van, ahol az ember ennyi örömöt adhat"...

Az elmúlt időszakban hatalmas gasztronómiai fejlődés ment végbe a Dunakanyar fővárosaként is emlegetett Esztergomban, amely nem történhetett volna meg a 42 Restaurant & Suites és a Piac 42 hiánypótló jelenléte nélkül. Nemrég Barna Ádámmal, a két vendéglátóegység társtulajdonos-séfjével beszélgettünk többek között a hazai bisztrókultúra helyzetéről, a Piac 42 jelentőségéről, sőt a Michelin-csillagos séf még egy fontos üzenetet is megfogalmazott a fiatal séfek számára.

Dimashky-Korompai Tímea

„Ennek az igazi, őszinte vidéki konyhának az alapjaira tanítottak meg”...

Alighanem az elmúlt évek egyik legnagyobb gasztronómiai sikere, hogy a vidéki vendéglátás, mint fogalom egyre inkább leválik a negatív sztereotípiákról, és már senki nem lepődik meg azon, hogy Budapesten kívül is megtalálni a magas színvonalú gasztronómia képviselőit. Barna Ádám, az esztergomi Bistro42 séfje és társtulajdonosa maga is a vidéken újrakezdők csapatát erősíti. Vidéki fine diningról, változó lehetőségekről és az őt mindenhova kísérő töltött káposztáról is kérdeztük.

Kormos Lili

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...