Mit főzzek ma? Karalábéleves, szaftos sertéspörkölt és barackos gombóc csábít...
Hagyd, hogy ma elcsábítson a fenséges citromos karalábéleves, a legtunkolósabb sertéspörkölt és a szaftos barackos gombóc. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyHagyd, hogy ma elcsábítson a fenséges citromos karalábéleves, a legtunkolósabb sertéspörkölt és a szaftos barackos gombóc. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyA barackos gombóc egy fantasztikus édesség, melynek senki nem tud ellenállni, különösen akkor, ha friss gyümölcsből készül a nyáron.
NosaltyAz édes gombócok ugyan frissen a legfinomabbak, mégis gyakran megesik, hogy másnapra is marad belőlük, főleg, ha nagyobb adaggal készültünk. A mai Napi Tipp keretében ezeknek a maradékoknak az újramelegítését fogjuk tanulmányozni.
Lakos BenedekHa van egy dolog, amit nem szabad kihagyni nyáron, az a szilvás és barackos gombóc. Az egyszerű krumplis tészta édes, lédús gyümölcsöket foglal magába, majd morzsában hempereg, végül pedig porcukorral szórva kerül elénk. Mi ez, ha nem boldogság?
NosaltyA gombóc egy olyan kategória, amit télen-nyáron élvezhetünk, hiszen minden évszakban akad valami, amit tésztába foglalhatunk, morzsába görgethetünk, leönthetünk tejföllel, vagy megszórhatunk fahéjas cukorral. Persze nemcsak édes oldalon, hanem sós ételekben is találkozhatunk a gömbökkel. A listában most az abszolút kedvenceitek szerepelnek.
NosaltyNem is lehet szebben befejezni egy nagy ebédet vagy vacsorát, mint egy tál gőzölgő gombóccal. Töltelékkel vagy anélkül, porcukrosan, lekvárosan, mind imádjuk ezeket a kis gömböcöket.
NosaltyGyakran használjuk a zsemlemorzsát anélkül, hogy komolyabban belegondolnánk, milyen sok izgalmas módon dolgozhatunk vele. Például, ha házilag készítjük, ráadásul egy édes péksüteményből, ezer új ajtó nyílik meg előttünk a konyhában.
Lakos BenedekHa gombócokról van szó, végre itt az ideje, hogy túró helyett gyümölcsöket is csempésszünk a finomságokba. Mutatunk 9 mennyei gyümölcsös gombócot, amit nem érdemes kihagyni!
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...