Mit főzzek ma? Karalábéleves, szaftos sertéspörkölt és barackos gombóc csábít...
Hagyd, hogy ma elcsábítson a fenséges citromos karalábéleves, a legtunkolósabb sertéspörkölt és a szaftos barackos gombóc. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyHagyd, hogy ma elcsábítson a fenséges citromos karalábéleves, a legtunkolósabb sertéspörkölt és a szaftos barackos gombóc. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyA barackos gombóc egy fantasztikus édesség, melynek senki nem tud ellenállni, különösen akkor, ha friss gyümölcsből készül a nyáron.
NosaltyAz édes gombócok ugyan frissen a legfinomabbak, mégis gyakran megesik, hogy másnapra is marad belőlük, főleg, ha nagyobb adaggal készültünk. A mai Napi Tipp keretében ezeknek a maradékoknak az újramelegítését fogjuk tanulmányozni.
Lakos BenedekHa van egy dolog, amit nem szabad kihagyni nyáron, az a szilvás és barackos gombóc. Az egyszerű krumplis tészta édes, lédús gyümölcsöket foglal magába, majd morzsában hempereg, végül pedig porcukorral szórva kerül elénk. Mi ez, ha nem boldogság?
NosaltyA gombóc egy olyan kategória, amit télen-nyáron élvezhetünk, hiszen minden évszakban akad valami, amit tésztába foglalhatunk, morzsába görgethetünk, leönthetünk tejföllel, vagy megszórhatunk fahéjas cukorral. Persze nemcsak édes oldalon, hanem sós ételekben is találkozhatunk a gömbökkel. A listában most az abszolút kedvenceitek szerepelnek.
NosaltyNem is lehet szebben befejezni egy nagy ebédet vagy vacsorát, mint egy tál gőzölgő gombóccal. Töltelékkel vagy anélkül, porcukrosan, lekvárosan, mind imádjuk ezeket a kis gömböcöket.
NosaltyGyakran használjuk a zsemlemorzsát anélkül, hogy komolyabban belegondolnánk, milyen sok izgalmas módon dolgozhatunk vele. Például, ha házilag készítjük, ráadásul egy édes péksüteményből, ezer új ajtó nyílik meg előttünk a konyhában.
Lakos BenedekHa gombócokról van szó, végre itt az ideje, hogy túró helyett gyümölcsöket is csempésszünk a finomságokba. Mutatunk 9 mennyei gyümölcsös gombócot, amit nem érdemes kihagyni!
NosaltyMég a leginkább karbantartott kertekben is megeshet, hogy hangyaboly lepi el a gyepet. Ilyenkor a vegyszeres hangyairtó használata tűnhet a legbiztosabb módszernek, azonban ha szeretnél környezetbarát módon cselekedni, akkor vesd be ezt a hétköznapi fűszert!
NosaltyMár egy kicsit kezdtünk fellélegezni, hogy március végére tényleg tavaszi időjárást élvezhetünk, azonban sok meglepetést tartogat még az előrejelzés. A húsvéti időjárás is már sejthető, reméljük, akkor hózápor már nem lesz.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!
NosaltyLevesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!