Mit főzzek ma? Karalábéleves, szaftos sertéspörkölt és barackos gombóc csábít...
Hagyd, hogy ma elcsábítson a fenséges citromos karalábéleves, a legtunkolósabb sertéspörkölt és a szaftos barackos gombóc. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyHagyd, hogy ma elcsábítson a fenséges citromos karalábéleves, a legtunkolósabb sertéspörkölt és a szaftos barackos gombóc. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyA barackos gombóc egy fantasztikus édesség, melynek senki nem tud ellenállni, különösen akkor, ha friss gyümölcsből készül a nyáron.
NosaltyAz édes gombócok ugyan frissen a legfinomabbak, mégis gyakran megesik, hogy másnapra is marad belőlük, főleg, ha nagyobb adaggal készültünk. A mai Napi Tipp keretében ezeknek a maradékoknak az újramelegítését fogjuk tanulmányozni.
Lakos BenedekHa van egy dolog, amit nem szabad kihagyni nyáron, az a szilvás és barackos gombóc. Az egyszerű krumplis tészta édes, lédús gyümölcsöket foglal magába, majd morzsában hempereg, végül pedig porcukorral szórva kerül elénk. Mi ez, ha nem boldogság?
NosaltyA gombóc egy olyan kategória, amit télen-nyáron élvezhetünk, hiszen minden évszakban akad valami, amit tésztába foglalhatunk, morzsába görgethetünk, leönthetünk tejföllel, vagy megszórhatunk fahéjas cukorral. Persze nemcsak édes oldalon, hanem sós ételekben is találkozhatunk a gömbökkel. A listában most az abszolút kedvenceitek szerepelnek.
NosaltyNem is lehet szebben befejezni egy nagy ebédet vagy vacsorát, mint egy tál gőzölgő gombóccal. Töltelékkel vagy anélkül, porcukrosan, lekvárosan, mind imádjuk ezeket a kis gömböcöket.
NosaltyGyakran használjuk a zsemlemorzsát anélkül, hogy komolyabban belegondolnánk, milyen sok izgalmas módon dolgozhatunk vele. Például, ha házilag készítjük, ráadásul egy édes péksüteményből, ezer új ajtó nyílik meg előttünk a konyhában.
Lakos BenedekHa gombócokról van szó, végre itt az ideje, hogy túró helyett gyümölcsöket is csempésszünk a finomságokba. Mutatunk 9 mennyei gyümölcsös gombócot, amit nem érdemes kihagyni!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...