Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt
Talán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.
NosaltyTalán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.
NosaltyEgészen bizarr módszerrel próbál spórolni egy férfi: banánt hámoz a boltban, mondván, a héját úgysem eszi meg.
NosaltyLehet, hogy ezúttal nem a kukában landol majd a banánhéj, hanem felhasználod a szépségápolási rutinodban?
NosaltyA banánhéjából kiváló lisztet lehet készíteni, mely sokkal egészségesebbé teszi a péksüteményeket.
NosaltyRengeteg módszer, házi tisztítószer áll a rendelkezésünkre, amik csak bevetésre várnak. De mit tud a banánhéj, amit az ecet vagy a szódabikarbóna nem? Nézzük!
NosaltyÚj trend ütötte fel a fejét az interneten, mely a növényi étrendet követő embereknek is visszahozhatja a ropogós, füstös és kellemesen sós bacon ízét. Figyelem, a recept főszereplője nem más lesz, mint a kidobásra ítélt banánhéj!
Masszi- Rigó CsillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...