6 dagadóra töltött ázsiai batyu, amivel érdemes ismerkedni
Most akkor gióza vagy gyoza, gőzölik vagy vízben főzik, hússal készül vagy vegetáriánus? Hat mennyei ázsiai batyu következik.
NosaltyMost akkor gióza vagy gyoza, gőzölik vagy vízben főzik, hússal készül vagy vegetáriánus? Hat mennyei ázsiai batyu következik.
NosaltyNe rendelj, inkább dobd össze te magad a legjobb ázsiai jellegű fogásokat! Mutatunk pár receptet, amely egészen biztosan elnyeri a tetszésed!
NosaltyItt a fürtös uborka szezonja, a kisebbekből és közepesekből érdemes kovászos uborkát készíteni, a nagyobb, kemény és roppanósakból pedig mehet unásig az ubisali. Mi ezeket kedveljük a legjobban, nézd meg!
GrétiÁzsia és a Távol-Kelet kultúrája és konyhája annyira sokszínű, hogy gyakran könnyen elveszik benne az ember. Ha még nem ismeri, akkor a sok új impulzus miatt, ha pedig már ismeri, akkor a bőség zavara miatt. Most mindkét csoportnak könnyebb lesz a választás, hiszen megnyílt Budapest belvárosában a Badhanna, ami egyszerre ötvözi a thai, a japán, az indonéz, a dél-koreai vagy a kínai ízeket, hozzávalókat és ételeket. Itt mindenki találhat magának való gasztrokalandot.
NosaltyAz ázsiai fűszerekkel remekül lehet játszani, teljesen mindegy, hogy egy finom levest, egy rizses egytálételt vagy egy finom tésztát készítenél velük.
NosaltyNem mondjuk, hogy ez az étel egy az egyben egy tojásos lecsó lenne, de nem is kell annak lennie. Hagyjuk, hadd legyen önmaga: egy elképesztően aromás, melengető ázsiai ragu, ami még a legszomorúbb téli paradicsomoknak is ad egy új esélyt.
NosaltyAzt már most is tudjuk, hogy a padlizsán sok mindenre alkalmas: készülhet belőle krém, szaftos rakott étel és töltött zöldség is. De vajon képes-e hasonlóan jól szerepelni egy ázsiai ételben is? A válasz egy határozott – és nagyon finom – igen.
NosaltyA világ különböző konyhái ugyan elsőre elérhetetlennek tűnhetnek – és nemcsak a földrajzi távolság, hanem a beszerezhetetlen alapanyagok miatt is – , pedig mi sem egyszerűbb, mint ezek közül néhányat az asztalra varázsolni. Akár hétköznap is!
NosaltyEgyre gyakoribb hozzávaló a magyar konyhákban is a friss gyömbér. Az aromásan fűszeres gyökeret teához, ázsiai ihletésű ételekhez vagy süteményekhez használjuk, és jól tesszük, ha alaposan odafigyelünk, amikor a boltban kiválasztjuk a szimpatikus darabot.
Lakos BenedekHa valamilyen különleges fogást szeretnénk az asztalra tenni (függetlenül attól, hogy hétköznap van vagy ünnepi alkalom), válasszunk a lenti halak közül. Az asztaltársaság minden tagjának tátva marad majd a szája, ha meglátják, mi kerül a tányérjukra.
NosaltyÉs hogy mi ez a titokzatos alapanyag, ami képes a legtöbb ételt felturbózni ízben? Lehull a lepel: a szójaszósz, Ázsia csodaszere. Persze nemcsak a keleti kontinens fogásaiba csempészhetjük bele, hanem az európai ízlésnek megfelelő ételekbe is.
NosaltySokunk konyhájába beköltözött már az ázsiai kontinens mindennapi kedvence, a szójaszósz. A sötét, komplex ízű öntet képes a legegyszerűbb fogást is ízben megsokszorozni, ha még nem tettük, vegyünk egy üveggel mi is a kamrapolcra.
NosaltyA nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Persze mindenhol más számít normálisnak: a kényszer vagy a kényelem egészen érdekes lekvárokat hívott életre. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés!
Lakos BenedekNem ismerjük, de biztosan ettünk már belőle tudtunk nélkül. A mirin nevű ázsiai szószról most minden fontos tudnivalót elmondunk.
Lakos BenedekIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...