Csupán 7 másodperced van megtalálni az ananászt a konyhában
Állítólag a legintelligensebb embereknek csupán 7 másodpercre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják az eldugott ananászt a konyhában.
NosaltyÁllítólag a legintelligensebb embereknek csupán 7 másodpercre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják az eldugott ananászt a konyhában.
NosaltyA burrito egy gyors és sokszínű ebédlehetőség, amivel érdemes minél sűrűbben élni. A klasszikus húsos-rizses-babos verziótól bátran eltérhetünk, és belecsavarhatunk a tortillalapokba sok mindent. Na de gyümölcsöt is?
NosaltyA múlt héten is izgalmas témákkal foglalkoztunk: szakértőt kérdeztünk a szaftos csirkemell titkáról, elkészítettük a mohácsi busójárás ismert ételét, a sokac babot, és kiváló csirkecurrynkkel megszerettettük veletek az indiai konyhát.
NosaltyFeldolgozni egy egész gyümölcsöt mindig olyan nagy elégedettséget ébreszt az emberben (bennem legalábbis biztosan), azonban ez nem olyan egyszerű dolog. Főleg egy olyan furcsa, komplex gyümölcs esetében, mint az ananász.
Lakos BenedekSokan nem szeretik, ha a pizzát és az ananászt egy mondatban említi valaki, a kulináris világ általában morcos lesz ettől a kombinációtól. Pedig igenis van létjogosultsága az ananásznak a pizza közelében, csak nem úgy, ahogy gondolnánk.
Lakos BenedekUgyan az ananász egy egész évben kapható gyümölcs, mégis ilyenkor nyáron hat a legtermészetesebbnek a vásárlása. Ha valamilyen saláta, koktél vagy sütemény friss ananászt kíván meg tőlünk, legyünk felkészültek, ismerjük meg a vásárlás és tárolás fondorlatait.
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...