almás rétes

Gála, starking, idared – tudd meg, melyik almafajta mire jó

„Az alma valójában egy unalmas gyümölcs, mindig ugyanolyan" – gondolják sokan, de tévednek. Kétségtelen, hogy ez a hétköznapokban leggyakrabban használt gyümölcs, éghajlatunkon remekül terem, és fogyasztjuk is nagy mennyiségben, ez mégsem jelenti azt, hogy ne lenne rendkívül változatos nemcsak az elkészítése, hanem már maga az alapanyag is. Lássuk, melyik fajta mire való!

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...