Mit főzzek ma? Földimogyoró-krémleves, rántott padlizsán és almás rétes vár
A mai menü húsmentesen készül, de ettől függetlenül nem maradunk majd éhesek utána.
NosaltyA mai menü húsmentesen készül, de ettől függetlenül nem maradunk majd éhesek utána.
NosaltyVégre itt az ősz, így készülhet a konyhában friss gyümölcsből az almás rétes, melyből azt javasoljuk, hogy rögtön dupla adagot készíts!
NosaltyA mai menü tele lesz olyan ételekkel, melyek igazi őszi alapanyagokkal vannak tele.
NosaltyAz almás sütiket télen-nyáron egyaránt imádjuk, morzsa, diós, fordított, erdei gyümölcsös, van itt minden, mint a búcsúban.
NosaltyA mai menü igazán tartalmas lesz, így érdemes minden fogásból csak egy maréknyit enni, nehogy a desszertnek már ne jusson hely.
NosaltyA rétesben az a jó, hogy mivel sok különböző töltelékkel készülhet, ezért egész éves édességnek számít. És mivel ilyen gyakran készítjük, érdemes bombabiztosra menni a készítés közben, nehogy valami rosszul sikerüljön.
Lakos BenedekBarátságos, kora őszi menü vár azokra, akik ma velünk tartanak a főzésben. A leves tele lesz kelkáposztával, a gombás tokány rizzsel érkezik, az almás rétes pedig szép lezárást ad az egésznek.
NosaltyA rétes lehet sós, lehet édes, készülhet gyorsan vagy nagyon lassan is, töltelékeinek száma szinte végtelen. Nagyon sokszínű ételről van tehát szó, és biztos mindenkinek van egy kedvence. Lássuk, a te csillagjegyed melyikért rajong!
NosaltyLehetetlenség éhen maradni egy ilyen laktató ebédtrió után: zöldséges, amerikai kukoricaleves, szintén amerikai, tejszínes tésztás sült csirke és egy házias almás rétes garantálja a jóllakást.
NosaltyMindegy, mivel tömjük tele őket, a rétesek minden formájukban képesek eltölteni minket egy melengető, boldog érzéssel. A gazdag porcukorhintés pedig teljesen ünnepi, télies hangulatot teremt, ami ezen a nagy napon elengedhetetlen.
NosaltyLaktató fogásokat ajánlunk nektek, amelyektől garantált lesz az ebéd utáni pihenés.
NosaltyFelkészültetek? A mai menü verhetetlenségét három dolog bizonyítja: a megunhatatlan magyar gulyásleves, a különleges, paradicsomos kuszkuszsaláta és a fűszeres-illatos almás rétes.
NosaltyHa tele vagy almával, akkor készíts belőle egy isteni rétest, amivel garantáltan leveszel mindenkit a lábáról.
Nosalty„Az alma valójában egy unalmas gyümölcs, mindig ugyanolyan" – gondolják sokan, de tévednek. Kétségtelen, hogy ez a hétköznapokban leggyakrabban használt gyümölcs, éghajlatunkon remekül terem, és fogyasztjuk is nagy mennyiségben, ez mégsem jelenti azt, hogy ne lenne rendkívül változatos nemcsak az elkészítése, hanem már maga az alapanyag is. Lássuk, melyik fajta mire való!
Szekeres DóraA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...