A zseniális trükk, hogy a kukoricacsutka se vesszen kárba
Lerágott kukoricacsövek maradtak csak ebéd után? Szuper! Napi Tippünkben egy olyan trükköt hozunk, amivel még ezeket is fel tudod használni, hogy valami finomat készíts!
Szász NóriLerágott kukoricacsövek maradtak csak ebéd után? Szuper! Napi Tippünkben egy olyan trükköt hozunk, amivel még ezeket is fel tudod használni, hogy valami finomat készíts!
Szász NóriRengeteg recept hozzávalólistájában fellelhetjük az alaplevet: ha folyadékkal kell felhúznunk egy ragut például, az ízes leves karakteresebb, gazdagabb megoldást jelent, mint az egyszerű csapvíz. De vajon minden esetben? A Napi Tippből kiderül, hogy egyáltalán nem biztos.
Lakos BenedekTe tudod, mi a különbség a húsleves és az alaplé között? Bár nagyon hasonlóak ízben és összetételben is, mégis van, ami miatt a kettő nem egy és ugyanaz.
NosaltyIgazán bosszantó tud lenni, hogy a főzős műsor séfje, az online talált izgalmas recept, de még az ajándékba kapott szakácskönyv is mindenhez alaplevet akar adni. De mit lehet tenni, ha nincs otthon alaplevünk?
NosaltyA csirkepaprikás az egyik legismertebb magyaros ételünk, melyet gyakran összekevernek a csirkepörkölttel, abba azonban nem kerül tejföl. De hogyan készül a tökéletes verzió? Erre keressük most a választ!
NosaltyÍnség idején (mint például most) nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármit is elpazaroljunk. A zöldséghulladékok például nagyon értékesek tudnak lenni a konyhában, nézzük, miket tudunk hasznosítani.
Lakos BenedekAlaplét készíteni nem nagy ördöngösség, ráadásul, ha ezt a 6 tippet betartod, olyan finom lesz, hogy többé rá sem fogsz nézni a leveskockára!
Szász NóriAki rendszeresen főz, tudhatja, hogy egy jó alaplé rengeteg ízletes étel kulcsa. Egy rossz alaplé viszont el is tudja rontani a főztünket. A most bemutatkozó alaplével szerencsére ez lehetetlen, nézzük, miről is van szó!
Lakos BenedekAki rendszeresen használ alaplevet a konyhában, tudhatja, hogy mennyire nem mindegy, miből készül az ízes folyadék. Az, hogy milyen ételbe kerül majd később, nagyban meghatározza a szükséges ízesítést. A cikkben felsorakoznak a leggyakoribb alapléízek.
Lakos BenedekA maradékmentést sosem lehet túlzásba vinni, mindig akadnak újabb módok a konyhában, amivel csökkenthetjük a kidobott élelmiszerek és alapanyagok mennyiségét. Most néhány olyan folyadékot fogunk szemügyre venni, amik sok mindenre használhatók, ennek ellenére mégis a lefolyóban végzik.
Lakos BenedekA hétfőn megrendezett díjátadón a Nosalty három jelöléséből egyet díjra is váltott: a CompactTv-vel közös Alaplé sorozatot a szakmai zsűri ezüst minősítéssel tüntette ki.
NosaltyEgy jól eltalált, finom grízgombóc vagy májgaluska a legegyszerűbb levest is kategóriákkal feljebb repíti, ez nem is kérdés. De mi alapján választunk levesbetétet, milyen levesbe mit illik tenni, és egyáltalán mi a fontosabb, a leves vagy a belevaló?
Rosanics PetraVasárnapi húslevest főzni kész életművészet, tökéletesen elkészíteni pedig igényel némi rutint. De nem feltétlenül kell túlkomplikálni a levesfőzést: néhány egyszerű trükkel már egészen egyszerűen is ízletes húsos levest pattinthatunk össze, ami remek bemelegítés az aranysárga, zsírpettyes húslevesek világa felé vezető úton.
Rosanics PetraHa zöldséglevest tudunk készíteni, akkor tuti, hogy a krémlevesekkel is elboldogulunk. Gyakorlatilag ez az egyik legegyszerűbb műfaj, ha főzésről van szó, mindössze pár alapszabályt érdemes szem előtt tartani.
Rosanics PetraIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...