A 3 legjobb módszer az áfonya tárolására
Ha eddig csak bedobtad a frissen vásárolt áfonyát a hűtőbe, akkor ez a Napi Tipp pontosan neked szól, ugyanis megmutatjuk az áfonya tárolásának 3 legjobb, leghatékonyabb módját.
Szász NóriHa eddig csak bedobtad a frissen vásárolt áfonyát a hűtőbe, akkor ez a Napi Tipp pontosan neked szól, ugyanis megmutatjuk az áfonya tárolásának 3 legjobb, leghatékonyabb módját.
Szász NóriÁfonyát dobálunk kis és nagy mennyiségben páratlan tortakreációkba. A sajttorta a kedvenced, vagy éppen a túrótorta csábít el? Mindbe teszünk áfonyát!
NosaltyÁfonyát minden süteménybe! Nagyon megérdemlik ezek az édes finomságok ezt a csodásan lila, fanyar ízű gyümölcsöt!
NosaltyAz áfonya kissé fanyarkás ízéért nehéz nem rajongani. Jöjjenek most olyan sütemények, melyeket ezekkel dobtunk fel.
NosaltyEgy gyümölcsös pite az év bármely szakában jólesik, főleg, ha a nagymama receptje alapján készítjük. Vegyük hát elő a sodródeszkát, és dobjunk össze egy isteni gyümölcsös pitét, amit bárki megkíván majd!
NosaltyA világ egyik legegészségesebb és legfinomabb gyümölcse az áfonya. Mivel aranyárban mérik, érdemes lehet megpróbálkozni az otthoni termesztéssel, lássunk pár tippet!
NosaltyKözeleg az év legszebb időszaka, a bogyós gyümölcsök szezonja! Ezzel a trükkel pedig gondoskodhatsz róla, hogy ne menjenek tönkre pikk-pakk a hűtőben!
Szász NóriMindennek, amit megeszel, komoly hatása van az agyadra – éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kezded a napot, ez ugyanis rányomhatja a bélyegét arra, hogy működik a memóriád a következő órákban.
Stuth-Nagy NikiLegyen a színe szinte már feketébe hajlóan kék vagy piros, legyen friss vagy épp aszalt, készüljön belőle lekvár, szörp vagy épp szósz, az áfonya sokunk nagy kedvence – egy nem olcsó, de rendkívül egészséges és finom bogyós gyümölcs, amelynek érési ideje nyár végétől egészen őszig terjedhet, de még most is sokszor találkozhatunk vele a boltokban.
Szekeres DóraHa eddig azt hitted, hogy kézzel, egyesével szedegetik az áfonyaszemeket, nagyot tévedtél! Itt az ideje, hogy megtudd, hogyan szüretelik ezt a csodás bogyós gyümölcsöt.
NosaltyAzt tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése – de mi van akkor, ha nemcsak testünket, de agyunkat is a reggelivel szeretnénk táplálni, és biztosítani, hogy minél jobban működjön a nap folyamán? Szakértők szerint egyszerű a válasz: az igazi aduász a zabkása dióval és áfonyával!
Stuth-Nagy NikiPersze a bogyós gyümölcsök egyenként is nagyon finomak, de amikor összekeverjük őket, létrejön az erdei gyümölcsök isteni kombinációja, ami azonnal egy árnyas, mohás tisztásra varázsol minket. Ezek az édességek mind képesek erre, készítsük el valamelyiket a héten.
NosaltyA bogyós gyümölcsök a nyár slágerei, de amilyen finomak, olyan érzékenyek az apró szemek. A vásárlástól a tárolásig összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!
Szász NóriA nyár utolsó hónapja elhozza a kedvenc bogyósainkat, köztük a mézédes áfonyát is. Ez abszolút felhívás keringőre: süssük bele minél több süteménybe, tegyük jobbnál jobb desszertekbe, ameddig csak bírjuk.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...