Befőzés

Így készül a legfinomabb földkupac, a vakondtúrás-torta

A púpos, földkupacra emlékeztető torta szerencsére jóval finomabb, mint egy tényleges vakondtúrás: tejszínes krémet és banánt rejt a gazdagon kakaós piskóta. Elkészíteni pedig a szó legszorosabb értelmében gyerekjáték: elszórakozhatunk a kivájásával, megöltésével, majd pedig a túrás megformázásával. Utána már csak az édes élvezetek várnak, egy csodás tortaszelet formájában.

Lakos Benedek

Nem írják a receptek, pedig ez a tökéletes csokis keksz...

Az egyik, ha nem a legjobb nasi az esti tévénézésekhez, amit az amerikaiaknak köszönhetünk. Ma már csomagolt, bolti verzióban is hozzájuthatunk, vagy bisztrók és reggelizőhelyek kínálják továbbfejlesztett változatát, de az igazi mégis az, amit otthon a meleg sütőből emelünk ki, és egy bögre meleg tejjel kísérünk le. Igen, ez a csokis keksz!

Balogh Lilla

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...