zöldségkonzervek

Szárított paradicsom

A napon szárított paradicsom Olaszországban született meg (Nápoly közelében), körülbelül a 60-as évek elején. A parasztasszonyok a bő termést akarták tartósítani télre, de befőzés nélkül. Úgy gondolták, ha az aszalás a gyümölcsöknél bevált, akkor miért ne működne a paradicsomnál is. Eredménye a ma már Európa-szerte kedvelt aszalt paradicsom. Kiváló kiegészítő tésztaételekhez, kuszkuszhoz, salátákhoz, szószokhoz, de magában, kovászos kenyérrel is nagyon finom.

Sűrített paradicsom

A sűrített paradicsom az egyik legnépszerűbb alapanyag, amelyet világszerte használnak a konyhákban. A sűrítés során a paradicsom levét eltávolítják, így egy intenzív ízű, sűrű állagú püré jön létre, amely gazdagítja az ételek ízét. Ez a praktikus alapanyag különösen jól illik szószokhoz, levesekhez, pörköltekhez és ragukhoz.</strong> <strong>Mindig érdemes tartani belőle otthon, mert számos étel megmentője lehet.

Konzerv paradicsom

A konzerv paradicsom általában tojás alakú olasz paradicsomból készül. Több típusa van: egész, hámozott és darabolt. A paradicsomszezont leszámítva mindhárom kiválóan alkalmas a paradicsom helyettesítésére, és általában jobb ízük van, mint az import, friss, melegházi paradicsomoknak.

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...