Kacsamell

A hízott kacsa mellének húsa a szárnyakhoz kapcsolódik. Ha a kacsamellet bőrével együtt vesszük meg, akkor lesüthető saját zsírjában (konfitálás). Ha zsírszegényen szeretnénk megsütni, akkor lebőrözve kell a sütőbe tenni - így a sütés rövidebb ideig tart. A legfinomabb a kicsontozott kacsamell, amelyet hagyományosan a levágástól számított második napon kell elkészíteni.

Kacsacomb

A kacsacomb magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, kalóriadús étel. A kacsa combját általában sütve készítik el akár egészben, akár kicsontozva. A kacsacomb rendkívül ízletes, szaftos, ám kissé zsíros hús. Gyakran készítenek mellé gyümölcsös, például narancsos vagy almás szószt, illetve jól illenek a kacsához a gyümölcsös köretek. Hagyományos körete azonban a burgonya és a párolt lila káposzta.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...