egyéb gyümölcskészítmény

Olajbogyó

Az olajbogyó az olajfa gyümölcse, melynek őshazája vélhetően Kis-Ázsia volt. Ma elsősorban a Földközi-tenger partján termesztik, de Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon is gyakori. Rengeteg olajfafajta, így számos olívabogyó is létezik és kerül az üzletekbe akár sós lében, ecetben vagy olajban eltéve. A mediterrán konyha alapvető alapanyaga.

Fekete olajbogyó

A fekete olajbogyó a teljesen érett, már szinte fekete színű állapotában leszedett csonthéjas gyümölcs, mely az olajfélék családjából származik. A termés héja az érés folyamán zöld, vörös majd fekete lesz. Magja nagyon kemény és orsó alakú. Az egyik legkedveltebb egészséges nassolnivaló, magában, tapasokban, tésztaételekben, salátákban, pizzákon is kedvelt finomság.

Kókuszreszelék

A kókuszreszelék kókuszdió kemény héja alatti bélszövet reszeléke, amelynek energiaértéke igen magas. A kókuszdió húsát kivájják, majd lereszelik és megszárítják, ez a kókuszreszelék. Sütemények tésztájába vagy krémekbe keverik, desszertre, fagylaltra szórják.

Kókuszchips

A <strong>kókuszchips</strong> alapja a kókuszdió húsából készült vékony szeletek, amelyeket kiszárítanak vagy alacsony hőfokon sütnek, és így válnak ropogóssá. Egyre többféle változatban kapható: natúr, enyhén sózott, karamellizált, csokoládéba mártott vagy fűszerekkel ízesített formában is. Magában fogyasztva is nagyszerű, de müzlibe, salátába, smoothie-ba is keverhetjük.

Birsalmasajt

A birsalmasajt az őszi-téli szezon egyik hagyományos, de sajnos egyre ritkábban készített édessége, mely tulajdonképpen nem más, mint birsból készült gyümölcskocsonya</strong>.

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...