Zöld mandula

Leírás

A mandula Ázsiában őshonos olajos, csonthéjas gyümölcs. A telítetlen zsírsavak egyik legjobb forrása, vitaminokban, ásványi anyagokban, illetve fehérjében gazdag. Értékes aminosavakat és növényi rostokat tartalmaz. Az éretlen, még zöld színű mandulát is felhasználhatjuk a konyhában, de csak addig, amíg mind a héja, mind a magja annyira puha, hogy át tudunk szúrni egy tűt rajta. A zöld mandula savanykás ízű, amit só vagy cukor hozzáadásával ellensúlyozni lehet. A zöld mandulát felhasználása előtt alaposan meg kell mosni és bolyhos szőrét le kell dörzsölni. Magyarországon általában cukorba forgatva édesség készül belőle, de kiváló alapanyaga likőrnek is.

Zöld mandula
590
Kalória
21.4g
Fehérje
18.7g
Szénhidrát
52.5g
Zsír
4.5g
Víz
-
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
4.6g
Cukor

100 g Zöld mandula

fehérjetartalom

21.4 g

zsírtartalom

49.736 g

szénhidráttartalom

18.67 g

víztartalom

4.51 g

gramm zöld mandula?

Top ásványi anyagok

Foszfor

481 mg

Magnézium

268 mg

Kalcium

236 mg

Nátrium

19 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.115 g

Kolin

52.1 mg

E vitamin

23.75 mg

Niacin - B3 vitamin

3.5 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.4 g

Zsír

telített zsírsav

3.953 g

egyszeresen telített zsírsav

33.415 g

többszörösen telített zsírsav

12.368 g

ásványi anyagok

Kalcium

236 mg

Vas

3.28 mg

Magnézium

268 mg

Foszfor

481 mg

Nátrium

19 mg

Cink

2.97 mg

Réz

1.027 mg

Mangán

1.835 mg

Szelén

3.2 µg

szénhidrát

rost

9.9 g

cukor

4.63 g

víz

4.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.191 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.711 mg

Niacin - B3 vitamin

3.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.314 mg

Folát

49 µg

Kolin

52.1 mg

Béta-karotin

4 µg

Lutein+zeaxantin

1 µg

E vitamin

23.75 mg

B6 vitamin

0.115 g

0 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...