Szezámsó
Leírás
(Gomasio) Többek között a szezámsó is egy jó módszer arra, hogy kevesebb sót fogyasszunk. A szezámmag jelentős kalcium-, foszfor-, magnézium és kálium forrás. Természetgyógyászatban is használják, például a szezámsóval megszórva, alaposan megrágott, főtt barnarizs a terhesség kezdeti idejében jelentkező hányinger egyik hatásos ellenszere. Nagyon egyszerűen elkészíthető: 1 ek nagyszemcséjű tengeri sót száraz serpenyőben felhevítünk, miközben egy másik serpenyőben 15 ek (lehetőleg hántolatlan) szezámmagot folyamatosan kevergetve megpirítunk. Még melegen összekeverjük őket és hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni. Mozsárban durvára törjük.
Mikor vegyem
Ne vegyük, inkább otthon készítsük el.
hogyan tároljam
Jól záródó üvegekben tárolható. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor érdemes hűtőszekrényben tárolni.
100g Szezámsó
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok