Szezámsó

Leírás

(Gomasio) Többek között a szezámsó is egy jó módszer arra, hogy kevesebb sót fogyasszunk. A szezámmag jelentős kalcium-, foszfor-, magnézium és kálium forrás. Természetgyógyászatban is használják, például a szezámsóval megszórva, alaposan megrágott, főtt barnarizs a terhesség kezdeti idejében jelentkező hányinger egyik hatásos ellenszere. Nagyon egyszerűen elkészíthető: 1 ek nagyszemcséjű tengeri sót száraz serpenyőben felhevítünk, miközben egy másik serpenyőben 15 ek (lehetőleg hántolatlan) szezámmagot folyamatosan kevergetve megpirítunk. Még melegen összekeverjük őket és hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni. Mozsárban durvára törjük.

Szezámsó
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Szezámsó

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm szezámsó?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

1 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...