Schär dzsemfix
Leírás
A dzsemfix egy gyümölcspektint tartalmazó készítmény, amelyet lekvárok, illetve gyümölcszselék sűrítésére, megszilárdításra használnak. A pektin csak több órás főzés után fő ki a gyümölcsből, a dzsemfix használatával a főzési idő lerövidíthető. Ennek eredményeként kevésbé kell szétfőzni a gyümölcs rostjait, így jobban megőrzik ízüket. Amennyiben gyümölcsdarabokat is tartalmazó dzsemet készítünk, a dzsemfix használata kifejezetten ajánlott. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, E440 néven széles körben alkalmazzák. Amennyiben dzsemfixet használunk a lekvár főzése során, nincs szükség sem dunsztolásra, sem pedig tartósítószer hozzáadására.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Schär dzsemfix
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
64 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
900 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
900 mg
szénhidrát
rost
19 g
cukor
64 g
vitaminok