Savanyított gomba

Savanyított gomba

Leírás

A savanyítás a gomba tartósításának egyik lehetséges módja. Savanyított gombát vásárolhatunk a boltokban, de elkészíthetjük magunk is otthon. Lehet akár egy, akár több gombafajtából készíteni. Az alaposan megmosott és apróra vágott gombát sós vízben főzzük vagy olajon megpároljuk, üvegbe tesszük és egy ecetes, ízlés szerint fűszerezett páclével leöntjük. A fűszerek között lehet só, bors, majoranna, babérlevél, fokhagyma, koriander, mustármag, de akár paprika is. Végül a lezárt üveget dunsztoljuk és hagyjuk kihűlni. A savanyított gombából készülhet leves vagy szósz, salátaalapnak is kitűnő, illetve savanyúságként is fogyaszthatjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Savanyított gomba

fehérjetartalom

3.09 g

zsírtartalom

0.21 g

szénhidráttartalom

3.26 g

víztartalom

92.45 g

gramm savanyított gomba?

Top ásványi anyagok

Foszfor

86 mg

Magnézium

9 mg

Nátrium

5 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.104 g

Kolin

17.3 mg

Niacin - B3 vitamin

3.607 mg

C vitamin

2.1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.09 g

Zsír

telített zsírsav

0.05 g

többszörösen telített zsírsav

0.16 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.5 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

86 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.52 mg

Réz

0.318 mg

Mangán

0.047 mg

Szelén

9.3 µg

szénhidrát

rost

1 g

cukor

1.98 g

víz

92.45 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.081 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.402 mg

Niacin - B3 vitamin

3.607 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.497 mg

Folát

17 µg

Kolin

17.3 mg

E vitamin

0.01 mg

D vitamin

7 µg

B12 vitamin

0.04 µg

C vitamin

2.1 mg

B6 vitamin

0.104 g

0 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...