Sárga currykrém
Leírás
A currykrém őrölt vagy zúzott fűszernövényekből és/ vagy fűszerekből álló keverék. Elsősorban a thai konyhának fontos alapanyaga. Alapvetően három fajtáját különböztetjük meg, ezek egyike a sárga currykrém, amely a kurkumától kapja jellegzetes színét. A sárga currykrémet megvásárolhatjuk készen, főleg ázsiai boltokban, de elkészíthetjük otthon is. Alapvető összetevői: kurkuma, chili paprika (friss vagy porított), hagyma, fokhagyma, galangagyökér (a gyömbérek családjába tartozik), citromfű, római kömény, koriander gyökér, zöld borsszem, só, garnélarák pástétom, és lime héj. Ezeket mozsárban törjük péppé, amennyiben házilag készítjük, majd hűtőben tároljuk. Elsősorban thai, illetve keleti levesek, hal-, illetve húsételek ízesítéséhez használjuk. Adagoljuk óvatosan, mert nagyon csípős lehet.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Sárga currykrém
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok