Nashi körte - Japán körte

Nashi körte - Japán körte

Leírás

Több tulajdonságban is eltér az európai körtétől. Nemcsak a gyümölcs alakja, színe, beltartalmi értékei térnek el, hanem az érési típusa is. A nasi gyümölcsei fán beérők, a fogyasztási érettség eléréséhez még a késői érésű fajtáknál sincs szükség utóérlelésre. A japán körték gyümölcse szilárd, mégis ropogós és lédús (85-86 %-a víz). Nyár végén, kora ősszel érik. A többi körtéhez hasonlóan idegen megporzást igényelnek, tehát fontos, hogy a környezetében más fajták is legyenek ültetve. Kevesebb energiát tartalmaz, mint az alma vagy a körte. Ugyanakkor magas a cellulóz-, hemicelluóz- és pektintartalma, ezért táplálkozásbiológiai szempontból nagyon előnyös. Izükkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, zamatuk leginkább az alma és a körte keverékét idézik, nagyon kellemes ízűek.

Mikor vegyem

Nyár végén, kora ősszel.

hogyan tároljam

Teljes érés előtt 1-2 héttel leszedve, hűvös helyen: kamrában, pincében decemberig tárolható.

100g Nashi körte - Japán körte

fehérjetartalom

0.5 g

zsírtartalom

0.116 g

szénhidráttartalom

10.65 g

víztartalom

88.25 g

gramm nashi körte - japán körte?

Top ásványi anyagok

Foszfor

11 mg

Magnézium

8 mg

Kalcium

4 mg

Mangán

0.06 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.022 g

Kolin

5.1 mg

C vitamin

3.8 mg

Niacin - B3 vitamin

0.219 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.012 g

egyszeresen telített zsírsav

0.049 g

többszörösen telített zsírsav

0.055 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

11 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.05 mg

Mangán

0.06 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

rost

3.6 g

cukor

7.05 g

víz

88.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.009 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.01 mg

Niacin - B3 vitamin

0.219 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.07 mg

Folát

8 µg

Kolin

5.1 mg

Lutein+zeaxantin

50 µg

E vitamin

0.12 mg

K vitamin

4.5 µg

C vitamin

3.8 mg

B6 vitamin

0.022 g

0 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...