Alapanyag Abécé

Újhagyma

A tavaszi piacok egyik legelső szabadföldi terménye az újhagyma. Gyakorlatilag a vöröshagyma ültetésének „mellékterméke", mivel nagyon sokszor a sűrűre vetett hagyma ritkításakor szedik fel a „fölösleges" töveket, és ezt értékesítik újhagymaként. Illóolaj-, illetve vitamintartalma (B- és C-vitamin) jelentős, ezek megóvása érdekében fogyasztása nyersen ajánlott. Étvágygerjesztő, vizelethajtó, bélféregűző hatású. Nemcsak a fehér hagymarészt, de gyakorlatilag az egész zöldséget felhasználhatjuk.

Útifűmaghéj

Az útifűmaghéj a rost egy olyan formája, mely az ázsiai plantago növénynemzetségbe tartozó útifű maghéjából származik. A porrá őrölt héjak az oldható rostok gazdag forrásai. Az emésztőrendszeren belül ezek az oldható rostok elnyelik a vizet, így lelassítják az emésztést és az ételekben megtalálható különböző tápanyagok felszívódását.

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...