5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak

Zuglóban élni, mint tudjuk, életérzés. Közel van a város és kőhajításnyira az épülő-szépülő Városliget, a XIV. kerületben már mégis lassabb, emberléptékűbb a tempó. Legyen az a régi villanegyed a zajos Thököly út egyik oldalán vagy a kertesházas részek, a főváros egyik legélhetőbb kerületében járunk. És milyen jókat is ehetünk itt! Íme 5 jó ok, hogy Zuglót válasszuk gasztroúticélunként.

Kis Itália Zuglóban: Vinozza

A Bosnyák tértől 800 méterre, Kiszugló és Alsórákos között járunk. Egy háromszintes társasházban alakították ki a Vinozzát tágas kerttel és azzal a bizonyos megfoghatatlan plusszal, amitől igazán szívbéli lesz a vendéglátás. Az étterem egy barátságból született, és ez érződik is rajta: a kerthelyiség esténként a hangulatvilágítással olyan, akárcsak egy jól sikerült nagyobb vendégség.

A kedves fogadtatás mögött azonban profik állnak, jól jelzi ezt az egyedülálló 5 pontos Google-értékelés is. A pizzák nem a legszigorúbban nápolyiak, de nápolyi stílusúak, zamatos, jó minőségű olasz alapanyagokkal. Az étlap rövid, ami szintén jót jelez, a borértésről tanúskodó borlap a Szentesi-palackokkal szintén az. Pizza, bor, mámor, ahogyan a szlogenjük is szól.

Vinozza

Budapest XIV. kerület, Vezér u. 180.

A legenda: Wang Mester Kínai Konyhája

Nemcsak Zugló, hanem egész Budapest kincse volt sokáig Wang Mester Konyhája. Ma is megbízható pontja a város autentikus kínai felhozatalának, de mára a Mester több Biang Bisztrót és egy további Wangot is nyitott (ez a Wang Mester Mozium Pasaréten).

Wang Mester a nyári étlap fogásaival (Fotó: Facebook.com)

Sokáig egyfajta kulináris utazás volt Kínában Wangnál enni: a fantasztikusan gazdag kínai konyha olyan árnyalatait mutatta be, amelyekkel korábban legtöbbünk soha nem találkozott, és természetesen nem sok köze van a sarki kínai büfék világához. Wangnál muszáj kipróbálni olyan specialitásokat, ami valóban elszakad a hétköznapi ételeinktől: sok más mellett száznapos tojás, sertésköröm szójaszószban, tarisznyarák szecsuáni módra, „Szerencse sertéscsülök" és serpenyős sertésbelsőség is szerepel az étlapon.

Wang Mester Kínai Konyhája

Budapest XIV. kerület, Gizella utca 46/A

Több, mint tésztázó: Peter's Pasta

Olasz streetfood-bárként aposztrofálja magát ez a pastáknak szentelt, közkedvelt zuglói hely. Olívaolajos, paradicsomos, valamint tejszínes alapú tészták közül válogathatunk húsznál is több ragu kíséretében.

A tésztánk lehet durum, teljes kiőrlésű vagy gluténmentes is, a pastaalakulatot pedig pizzakínálat egészíti ki. Ők nem álltak be a nápolyipizza-őrületbe: vékony tésztás, ropogós pizzákat sütnek. Az olasz hagyományoktól elrugaszkodottan kérhetünk akár csirkemájas-hegyes erősös, Hawaii vagy jó magyaros pizzát is. A tésztákon kívül felbukkan gulyás, töltött káposzta és kocsonya is az étlapon. Szigetszentmiklóson is működik egy Peter’s Pasta étterem.

Peter's Pasta

Budapest XIV. kerület, Fogarasi út 190.

Hat éve a kerület kedvence: KERT Bisztró

A KERT Zugló egyik sikersztorija. Egyszerre családi és gourmet étterem, belül is stílusos, de igazán a kerthelyiségben érvényesül a bája a gyönyörű gyeppel és hangulatvilágítással, no és a kinti bárpulttal. A KERT merészebb, mint a hagyományos, külvárosi családi éttermek, ahol leginkább csak a megszokott komfortételekre helyezik a hangsúlyt.

Itt a (nyers) tonhalceviché-től a homáros rizottón át konyakos borsszósszal kérhető mangalica T-bone steakig nagyon menő ételeket kínál a konyha, mindig izgalmas aktuális séfajánlattal. Persze nemcsak ilyen extrákat kérhetünk, olasz tészta és parmezános bundában sült csirkemell is szerepel az étlapon, ami 0-tól 100 éves korig mindenkinek kedvez.

KERT Bisztró

Budapest XIV. kerület, Thököly út 57/b

Otthonosságot vinni a fine diningba: Szaletly

A Szaletly jött, látott, győzött. Bernát Dániel séf örömkonyhája úgy kínál magas színvonalon megalkotott gourmet ételeket, hogy mégsem érezzük a fine dining kicsit idegen világában tőle magunkat. Van tyúkhúsleves és halászlé, burgundi marha és egyszerű rántott hús is, de meglátjuk, hogy az ismerős ízek itt teljesen máshogy születnek meg, mint amit otthon megszokhattunk.

Az étlap külön jelzi a prémium alapanyagokat, mint a Galló János-féle Jersey tehén sajtja, a minőségi magyar tarkamarha vagy a Dembrovszky Farmról származó lágy bárányhús. Esténként élőzenés produkciókkal várnak, és rendszerint teljesen megtelik az étterem óriási vendégtere.

Szaletly

Budapest XIV. kerület, Stefánia út 93.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Haranghy Orsi

Címlap: Facebook.com/ Szaletly


Ezeket is olvasd el!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...