5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak

Zuglóban élni, mint tudjuk, életérzés. Közel van a város és kőhajításnyira az épülő-szépülő Városliget, a XIV. kerületben már mégis lassabb, emberléptékűbb a tempó. Legyen az a régi villanegyed a zajos Thököly út egyik oldalán vagy a kertesházas részek, a főváros egyik legélhetőbb kerületében járunk. És milyen jókat is ehetünk itt! Íme 5 jó ok, hogy Zuglót válasszuk gasztroúticélunként.

Kis Itália Zuglóban: Vinozza

A Bosnyák tértől 800 méterre, Kiszugló és Alsórákos között járunk. Egy háromszintes társasházban alakították ki a Vinozzát tágas kerttel és azzal a bizonyos megfoghatatlan plusszal, amitől igazán szívbéli lesz a vendéglátás. Az étterem egy barátságból született, és ez érződik is rajta: a kerthelyiség esténként a hangulatvilágítással olyan, akárcsak egy jól sikerült nagyobb vendégség.

A kedves fogadtatás mögött azonban profik állnak, jól jelzi ezt az egyedülálló 5 pontos Google-értékelés is. A pizzák nem a legszigorúbban nápolyiak, de nápolyi stílusúak, zamatos, jó minőségű olasz alapanyagokkal. Az étlap rövid, ami szintén jót jelez, a borértésről tanúskodó borlap a Szentesi-palackokkal szintén az. Pizza, bor, mámor, ahogyan a szlogenjük is szól.

Vinozza

Budapest XIV. kerület, Vezér u. 180.

A legenda: Wang Mester Kínai Konyhája

Nemcsak Zugló, hanem egész Budapest kincse volt sokáig Wang Mester Konyhája. Ma is megbízható pontja a város autentikus kínai felhozatalának, de mára a Mester több Biang Bisztrót és egy további Wangot is nyitott (ez a Wang Mester Mozium Pasaréten).

Wang Mester a nyári étlap fogásaival (Fotó: Facebook.com)

Sokáig egyfajta kulináris utazás volt Kínában Wangnál enni: a fantasztikusan gazdag kínai konyha olyan árnyalatait mutatta be, amelyekkel korábban legtöbbünk soha nem találkozott, és természetesen nem sok köze van a sarki kínai büfék világához. Wangnál muszáj kipróbálni olyan specialitásokat, ami valóban elszakad a hétköznapi ételeinktől: sok más mellett száznapos tojás, sertésköröm szójaszószban, tarisznyarák szecsuáni módra, „Szerencse sertéscsülök" és serpenyős sertésbelsőség is szerepel az étlapon.

Wang Mester Kínai Konyhája

Budapest XIV. kerület, Gizella utca 46/A

Több, mint tésztázó: Peter's Pasta

Olasz streetfood-bárként aposztrofálja magát ez a pastáknak szentelt, közkedvelt zuglói hely. Olívaolajos, paradicsomos, valamint tejszínes alapú tészták közül válogathatunk húsznál is több ragu kíséretében.

A tésztánk lehet durum, teljes kiőrlésű vagy gluténmentes is, a pastaalakulatot pedig pizzakínálat egészíti ki. Ők nem álltak be a nápolyipizza-őrületbe: vékony tésztás, ropogós pizzákat sütnek. Az olasz hagyományoktól elrugaszkodottan kérhetünk akár csirkemájas-hegyes erősös, Hawaii vagy jó magyaros pizzát is. A tésztákon kívül felbukkan gulyás, töltött káposzta és kocsonya is az étlapon. Szigetszentmiklóson is működik egy Peter’s Pasta étterem.

Peter's Pasta

Budapest XIV. kerület, Fogarasi út 190.

Hat éve a kerület kedvence: KERT Bisztró

A KERT Zugló egyik sikersztorija. Egyszerre családi és gourmet étterem, belül is stílusos, de igazán a kerthelyiségben érvényesül a bája a gyönyörű gyeppel és hangulatvilágítással, no és a kinti bárpulttal. A KERT merészebb, mint a hagyományos, külvárosi családi éttermek, ahol leginkább csak a megszokott komfortételekre helyezik a hangsúlyt.

Itt a (nyers) tonhalceviché-től a homáros rizottón át konyakos borsszósszal kérhető mangalica T-bone steakig nagyon menő ételeket kínál a konyha, mindig izgalmas aktuális séfajánlattal. Persze nemcsak ilyen extrákat kérhetünk, olasz tészta és parmezános bundában sült csirkemell is szerepel az étlapon, ami 0-tól 100 éves korig mindenkinek kedvez.

KERT Bisztró

Budapest XIV. kerület, Thököly út 57/b

Otthonosságot vinni a fine diningba: Szaletly

A Szaletly jött, látott, győzött. Bernát Dániel séf örömkonyhája úgy kínál magas színvonalon megalkotott gourmet ételeket, hogy mégsem érezzük a fine dining kicsit idegen világában tőle magunkat. Van tyúkhúsleves és halászlé, burgundi marha és egyszerű rántott hús is, de meglátjuk, hogy az ismerős ízek itt teljesen máshogy születnek meg, mint amit otthon megszokhattunk.

Az étlap külön jelzi a prémium alapanyagokat, mint a Galló János-féle Jersey tehén sajtja, a minőségi magyar tarkamarha vagy a Dembrovszky Farmról származó lágy bárányhús. Esténként élőzenés produkciókkal várnak, és rendszerint teljesen megtelik az étterem óriási vendégtere.

Szaletly

Budapest XIV. kerület, Stefánia út 93.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Haranghy Orsi

Címlap: Facebook.com/ Szaletly


Ezeket is olvasd el!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...