Zsír ide, junkfood oda, tonnányi mennyiségű hús meg emide, az a helyzet, hogy van minden évben egy hónap, amikor kihagyom ezeket, és csak zöldségeket fogyasztok.
Most mondhatnád, hogy „na és?”, de most képzeld már el magad, hogy még alkoholt se fogyasztasz egy egész kerek teljes hónapon keresztül! Ugye, itt már kezded érezni, hogy rezeg a léc...No de nem misztifikálom túl, a lényeg, hogy évek óta kibírom a böjtöt, egy kitétellel: nálam mindig februárra esik! Gondolhatnád, hogy azért, mert ekkorra túl vagyunk a bacchusi disznóvágós tivornyákon, de a valódi ok, hogy ez a hónap a legrövidebb. Szánalmas vagy sem, ez van.
No de ennyit rólam, most beszéljünk rólad, ha te is a böjtölős típusba esel. Szóval hogy mit is lehet enni zsíron és húson kívül? Mutatom a tutit, ez pedig nem más, mint osztrák tesóink mac’n’cheese-e, azaz az isteni käsespätzle. Same shit, different package, mondaná a nagy-magyar.És ha irtózol a sajtos makarónitól, mert akkora lokálpatrióta vagy, hogy mindent majomságnak tartasz, ami a tengeren túlról való, akkor pláne imádni fogod. Nokedli van benne, verjem meg, és tonnányi finom olvadt sajt!! Na ugye, hogy adogatod egyből, ahogy a videót is lesegeted kettőből.Nézd meg, készítsd el, és ne kattogj azon, hogy fú, de sokára ehetsz húst, az sokkal rosszabb. Inkább nézz a neten főzős videókat, az olyan ilyenkor, mint az alkoholmentes sör. Létezik és kárpótol!
És ezt a ZSÍRZSÚR epizódot láttad már az ízHUSZÁR magazinon?
ZSÍRZSÚR: igazi vitamindús szendvics marhasonkával, káposztával és sajttal. Ez a Rubi!