Zsíros palacsintának nevezte a balatoni lángost az utazós blogger

A tejfölös-sajtos lángost és a húsmentes töltött káposztát (az meg mi?) is kipróbálta egy híres kanadai blogger, aki hazánkon kívül egész Kelet-Európát végig ette.

Kristen Sarah, aHopscotch the Globe utazási oldal alapítója néhány hete Kelet-Európába látogatott, hogy megnézze Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország látványosságait, és megkóstolja a nemzeti ételeiket. A kanadai blogger a Balatonnál lángost eszik, ami szerinte egy "forró olajban kisütött zsíros palacsintára" hasonlít leginkább. A blogger azt is megjegyzi, hogy laktóz- és gluténérzékeny, de ennek ellenére megkóstolja az ételt.

"Az új dolgok kipróbálásához szenvedni kell" - mondja Kristen, aki a kóstolás után egy újabb édességhez, a tölcséres tortához hasonlítja a savanykás, sós ízű lángosunkat.

Íme a videó a kóstolóról, a magyar rész 5:10-nél kezdődik:

A lángosozás után Kristen a budapesti Napfényes vegán és vegetáriánus étterembe is ellátogatott, ahol húsmentes töltött káposztát fogyasztott, miután vegán étrendet követ.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Mégis ehető a magyar hal!

Eddig azon gondolkoztunk, melyik fehérbort nyissuk ki a halhoz - de az első Hekkelberg Gasztro-randevún kiderült, hogy, a hal a sörrel még jobban csúszik!  

Dacota

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...