Zsíros palacsintának nevezte a balatoni lángost az utazós blogger

A tejfölös-sajtos lángost és a húsmentes töltött káposztát (az meg mi?) is kipróbálta egy híres kanadai blogger, aki hazánkon kívül egész Kelet-Európát végig ette.

Kristen Sarah, aHopscotch the Globe utazási oldal alapítója néhány hete Kelet-Európába látogatott, hogy megnézze Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország látványosságait, és megkóstolja a nemzeti ételeiket. A kanadai blogger a Balatonnál lángost eszik, ami szerinte egy "forró olajban kisütött zsíros palacsintára" hasonlít leginkább. A blogger azt is megjegyzi, hogy laktóz- és gluténérzékeny, de ennek ellenére megkóstolja az ételt.

"Az új dolgok kipróbálásához szenvedni kell" - mondja Kristen, aki a kóstolás után egy újabb édességhez, a tölcséres tortához hasonlítja a savanykás, sós ízű lángosunkat.

Íme a videó a kóstolóról, a magyar rész 5:10-nél kezdődik:

A lángosozás után Kristen a budapesti Napfényes vegán és vegetáriánus étterembe is ellátogatott, ahol húsmentes töltött káposztát fogyasztott, miután vegán étrendet követ.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Mégis ehető a magyar hal!

Eddig azon gondolkoztunk, melyik fehérbort nyissuk ki a halhoz - de az első Hekkelberg Gasztro-randevún kiderült, hogy, a hal a sörrel még jobban csúszik!  

Dacota

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...