Kristen Sarah, aHopscotch the Globe utazási oldal alapítója néhány hete Kelet-Európába látogatott, hogy megnézze Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország látványosságait, és megkóstolja a nemzeti ételeiket. A kanadai blogger a Balatonnál lángost eszik, ami szerinte egy "forró olajban kisütött zsíros palacsintára" hasonlít leginkább. A blogger azt is megjegyzi, hogy laktóz- és gluténérzékeny, de ennek ellenére megkóstolja az ételt.
"Az új dolgok kipróbálásához szenvedni kell" - mondja Kristen, aki a kóstolás után egy újabb édességhez, a tölcséres tortához hasonlítja a savanykás, sós ízű lángosunkat.
Íme a videó a kóstolóról, a magyar rész 5:10-nél kezdődik:
A lángosozás után Kristen a budapesti Napfényes vegán és vegetáriánus étterembe is ellátogatott, ahol húsmentes töltött káposztát fogyasztott, miután vegán étrendet követ.
...ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
Japán lány magyar étkeket kóstol
Egy japán származású amerikai lány végigkóstolja a különböző országok ételeit, a reakcióit pedig videóra veszi. Most a magyar élelmiszeripar remekei kerültek górcső alá.
adminŐrült ötlettel állt elő az IKEA a kezdő szakácsoknak
Az IKEA küldetése a földön, hogy mindent egyszerűvé és érthetővé tegyen az emberek számára. Nemrégiben egy olyan ötlettel rukkoltak elő, amivel a főzést is megkönnyítenék.
Fenes GábrielÍgy nézett ki egy retró McDonald's Amerikában - 14 megfakult...
Retró képek, hangulatos barnás, megfakult felvételek a '60-'70-'80-as évek amerikai mekijeiből - amikor mi még hírből sem ismertük a csomagolt burgert.
Brecz JuditMégis ehető a magyar hal!
Eddig azon gondolkoztunk, melyik fehérbort nyissuk ki a halhoz - de az első Hekkelberg Gasztro-randevún kiderült, hogy, a hal a sörrel még jobban csúszik!
Dacota