Zsíros deszka még sosem volt ennyire menő és gyönyörű

Ez történik, amikor a kortárs művészet találkozik a gyerekkor klasszikus retró uzsonnájával – két világ egy kenyérre kenve, szemet gyönyörködtető eredménnyel. Paprikadesign zsíros deszkán.

Picit sem mindennapi, és számunkra is figyelemre méltó művészeti projektbe botlottunk a neten: az egri Vizuális Művészeti Intézet Média és Design Tanszékére készült geometrikus zsíros deszkákról muszáj volt írnunk!

"Az Ellentétek lakomája geometrikus minták sorozata zsíroskenyérre, paprikaporral felszórva. A projekt címe abból a kontrasztból ered, amely a "precíz" grafikák és a zsíroskenyerek amorf, nem feltétlen vonzó esztétikuma között jön létre" - így ír projektjéről, az Ellentétek lakomájáról (Feast of Contradictions) Sebestyén Boér, alkotó.

Sebestyén Boér (via)

Ha a zsíros deszkára gondolunk, egyértelműen visszarepülünk a gyerekkorba, a nagyihoz vagy a sulis napközibe, esetleg a nyaralóba, a két strandolás közt bevágott uzsonnákig:

hanyagul, lehetőleg vastagon szelt fehér kenyér, rajta olcsó zsír, lila- vagy vöröshagymaszeletek és a kötelező őrölt piros paprika.

Sebestyén Boér (via)

A Kádár-korszakot idéző szocialista emlékfoszlány - ami, meg kell hagyni, a mai modern gasztronómia palettáján is megtartotta és kiérdemelte helyét - sosem volt még ennyire trendi, kortárs és gyönyörű.

Sebestyén Boér (via)

Nézegessétek Sebestyén Boér geometrikus paprikamintázatait a hanyag, amorf formájú zsíros kenyereken, és élvezzétek a kettősséget!

Sebestyén Boér (via)
Sebestyén Boér (via)
Sebestyén Boér (via)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásaink voltak.

Még több képet itt találsz!


Még több gasztrotartalom erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...