Élelmiszerek, melyek hozzájárulnak a zsírmáj kialakulásához

Sokan azt gondolják, hogy csak az alkohol lehet felelős a zsírmáj kialakulásáért, azonban más egyéb élelmiszerek is hozzájárulhatnak.

A nem alkoholos eredetű zsírmáj napjainkban a leggyakoribb krónikus májbetegség. Kialakulásának hátterében a szervezetben felhalmozódó zsír áll, nem a nagymértékű alkoholfogyasztás, amely szintén ilyen jellegű elváltozást eredményezhet. A zsírmáj kialakulásához nagyban hozzájárul az életmód, azon belül a táplálkozás. Nézzük, melyek azok az élelmiszerek, melyek gondot okozhatnak.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz étrendekről, diétákról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...