Zsír- és olajfolt eltávolítása házilag

Nem kell sutba vágni az új blúzt, ha egy zsírosabb étel nyomot hagyott rajta! Tippjeink segítségével simán eltávolíthatjátok a kellemetlen olajfoltokat.

Bárkivel előfordul, hogy valamilyen konyhai malőr következtében zsír- vagy olajfoltos lesz a ruhája, esetleg a terítő kap oda nem illő díszítést egy ügyetlenebb levesszedés alkalmával. A tűzhellyel is hasonló a helyzet, a legjobb szakácsokkal is megesik, hogy ráég a zsír a felületre, mondjuk hússütéskor. Ezzel kevesebb a vesződnivalónk, egy jó súrólópor csodákat tehet, de ha környezetbarátabb megoldásra szavaznánk, ajánljuk mindenkinek a szódabikarbónát. Ráadásul sokkal olcsóbb is és egészen biztos, hogy nem kerül egészségre káros vegyszer a szervezetünkbe.

Lángosreceptekért ide kattints >>

A textíliákkal már más a helyzet. A foltra helyezve a sütőpor, a keményítő, a hintőpor magába szívja a fölösleges zsiradékot. Ha ez megtörtént, rázzuk le a port a ruháról, masszív szennyeződés esetén pár csepp mosogatószerrel siettessük a folyamatot, majd tegyük be a mosógépbe a textilt és hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát.

Még több háztartási praktikáért kattints ide >>

Olívaoljjal készült receptjeinket itt találod >>

Hasznos tippek tároláshoz itt >>

Így használd az olajat >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...